П Р И С Ъ Д А

 

4/21.1.2016г., гр. Шумен

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

Шуменският районен съд, ХІІ състав

На двадесет и първи януари 2016 година

В публично заседание в следния състав:  

Председател: Ивелина Димова

Секретар: М.М.                                   Съдебни заседатели:1.Е.З.                                          2.А.Г.

 Прокурор: Ж.Стоянова

 

като разгледа докладваното от съдията НОХД № 2232/15г. по описа на ШРС  

ПРИСЪДИ:

 

Признава подсъдимия Д.А.Р., роден на ***г***, с постоянно местоживеене ***, български гражданин, неосъждан, неженен, безработен, със средно образование, с ЕГН:**********, за ВИНОВЕН в това, че на 14.08.2014г., в гр.Шумен, отнел чужда движима вещ- велосипед марка „Драг С1“ на стойност 760,00 лева, от владението на Л.М. ***, без негово съгласие, с намерение противозаконно да го присвои, поради което и на основание чл.194, ал.1 и чл.58а от НК го осъжда на четири месеца лишаване от свобода.                                      

На основание чл.66 ал.1 от НК, отлага изтърпяването на така наложеното наказание за срок от три години.

Осъжда подсъдимия Д.А.Р., с ЕГН: ********** да заплати на Л.М. ***, действащ чрез своята майка и законен представител С.П.М., сумата от 760,00/ седемстотин и шестдесет/ лева, представляваща обезщетение за причинените му имуществени вреди в резултат от извършеното от подсъдимия престъпление, като уважен граждански иск, предявен от пострадалото лице в хода на съдебното производство.

На основание чл.2 от Тарифата за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК, осъжда подсъдимия Д.А.Р., с ЕГН: **********, да заплати държавна такса върху уважения граждански иск в размер на 50.00 лева / петдесет лева/.

 

На осн. чл.189, ал.3 от НПК осъжда подсъдимия Д.А.Р., с ЕГН: ********** да заплати в полза на държавата направените деловодни разноски в размер на  40,00 /четиридесет / лева и пет лева такса за издаване на изпълнителен лист.

 

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок от днес пред Шуменски окръжен съд.  

 

            РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.  

                                            2.