П  Р И  С  Ъ  Д  А

 

18/1.3.2016г. ,  гр. Шумен

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

Шуменският районен съд в публично заседание на първи март две хиляди и шестнадесета година в състав:  

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕМИЛИЯН АНГЕЛОВ

 

при участието на секретаря В. С., като разгледа докладваното от съдия Ангелов НЧХД № 2262/2015 г. по описа на Шуменски районен съд

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Г.В.Г., ЕГН **********, роден на *** г. в гр. Шумен, с постоянно местоживеене ***, неженен, работещ,  със средно образование, неосъждан, за ВИНОВЕН в това, че на 02.05.2015 г. в гр. Шумен, причинил на К.П.И. ***, временно разстройство на здравето не опасно за живота – лека телесна повреда – престъпление по чл. 130, ал. 1 от НК, като на основание чл. 78а, ал. 1 от НК, го освобождава от наказателна отговорност и му налага административно наказание “глоба” в размер на ХИЛЯДА лева.

ОСЪЖДА подсъдимия Г.В.Г., ЕГН ********** да заплати на К.П.И. сумата от 1000 /хиляда/ лева, представляваща уважената част от предявения граждански иск за претърпени неимуществени вреди.

ОТХВЪРЛЯ предявения граждански иск за претърпени неимуществени вреди в останалата му част, като неоснователен и недоказан.

ОСЪЖДА подсъдимия Г.В.Г., ЕГН ********** да заплати държавна такса върху уважения граждански иск в размер на 50 /петдесет/ лева.  

ОСЪЖДА подсъдимия Г.В.Г., ЕГН ********** да заплати на К.П.И. сумата от 412 /четиристотин и дванадесет/ лева, представляваща направени деловодни разноски.

Присъдата подлежи на обжалване пред ШОС в 15-дневен срок от днес.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: