П Р И С Ъ Д А

 

38/10.5.2016г.

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А  

Шуменският районен съд, петнадесети състав

На десети май две хиляди и шестнадесета година

В публично заседание  в следния състав:

Председател: Пл.Недялкова

Секретар Ц.К.

Като разгледа докладваното от районния съдия

Наказателно дело от частен характер №2426 по описа за 2015г.  

П Р И С Ъ Д И :

 

 ПРИЗНАВА подсъдимия Х. А. Р. с ЕГН **********, роден на ***г***, обл.Шумен, български гражданин, женен, средно обр.,пенсионер,неосъждан ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, че на 02.11.2015г. в с. Звегор, обл.Шумен  причинил лека телесна повреда на С.А.И. от с.Звегор, изразяваща се в болка и страдание - престъпление по чл.130 ал.2 от НК и на основание чл.78а  ал.1 от НК  го ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ, като му налага административно наказание “ГЛОБА” размер на 1000лв. /хиляда лева/.

ОСЪЖДА подс.Х. А. Р. с ЕГН ********** да заплати сумата от 2000 / две хиляди / лева на С.А.И., ЕГН********** като уважена част от предявения граждански иск за причинените й неимуществени вреди в резултат на престъплението, ведно със законната лихва от датата на извършване на деянието – 02.11.2015г. до окончателно изплащане на сумата.

ОТХВЪРЛЯ гражданският иск за неимуществени вреди  в останалата му част до пълния предявен размер.

ОСЪЖДА подсъдимия Х. А. Р. с ЕГН ********** да заплати на С.А.И., ЕГН********** сумата от 799  /седемстотин деветдесет и девет/ лева, представляваща направените от нея разноски по делото за заплащане на държавна такса, възнаграждение на вещо лице, банкови такси и  адвокатско възнаграждение.

На основание чл.2 от Тарифата за държавните такси, които се събират от съдилищата по Гражданския процесуален кодекс осъжда подс. Х. А. Р. с ЕГН **********  да заплати в полза на бюджета по сметка на  ШРС държавна такса върху уважения граждански иск в размер на 80 /осемдесет/ лева, както и 5 лева при издаване на изпълнителен лист.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Шуменския окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

                                                                                         Районен съдия: