П  Р  И  С  Ъ  Д  А

 

                                                              23/23.3.2016г.

 

                               В   И М Е Т О    НА   Н А Р О Д А  

 

          Шуменският районен съд в открито съдебно заседание на двадесет и трети март през две хиляди и шестнадесета година, в състав:

                                                                                    Председател:  Диана Георгиева                                                                  

при секретаря В. И., като разгледа докладваното от районния съдия  наказателно частен характер дело № 2655 по описа за 2015 г. на ШРС,  

 

                                                   П  Р  И  С  Ъ  Д  И  :  

 

            ПРИЗНАВА подсъдимият Е.М.А., роден на ***г***, обл. Шумен, ул. Китка № 7, български гражданин, с начално образование, женен, работещ, неосъждан, с ЕГН ********** за

             ВИНОВЕН  в това, че на 06.10.2015г. в с. Хитрино, обл. Шумен причинил на Х.Ю.Х. от с. Боян временно разстройство на здравето неопасно за живота, изразяващо се в счупване на носните кости – престъпление по чл.130,ал.1 от НК.

            На основание чл.78а от НК  ОСВОБОЖДАВА от наказателна отговорност подсъдимият Е.М.А. ***, като му налага административно наказание “Глоба” в размер на 1 000 /хиляда/ лева.

           

            ОСЪЖДА Е.М.А., с ЕГН ********** *** да заплати на Х.Ю.Х. *** сумата от 1 029 /хиляда двадесет и девет/ лева, представляваща обезщетение за причинените неимуществени вреди в размер на 1 000 лева и имуществени вреди в размер на 29 лева, резултат от извършеното престъпление, ведно със законната лихва от датата на деянието -06.10.2015г. до окончателното изплащане на сумата, като частично уважен граждански иск, предявен в хода на наказателното производство, като отхвърля иска в останалата му част до пълния предявен размер като неоснователен и недоказан.

            На основание Тарифа към ЗДТ осъжда Е.М.А., с ЕГН ********** *** да заплати държавна такса върху размера на уважения граждански иск в размер на 50 /петдесет/ лева.

            На основание чл.189,ал.3 от НПК осъжда Е.М.А., с ЕГН ********** *** да заплати на тъжителя Х.Ю.Х. направените деловодни разноски в размер на 862 /осемстотин шестдесет и два/ лева и 5/пет/ лева за издаване на изпълнителен лист.

 

            Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок от днес пред Шуменски окръжен съд.

 

                                                            РАЙОНЕН СЪДИЯ: