О П Р Е Д Е Л Е Н И Е 533/2.11.2016г.

 

Пламена Недялкова - съдия-докладчик по ВАНД № 2711/2016г. по описа на ШРС, след като се запознах с материалите по делото и намирам, че са налице законови пречки за разглеждане на делото в открито съдебно заседание, поради следното:

Делото е образувано на основание постъпила  жалба от ЕТ„ Н. – Н. К. – С. К.“, гр.Велико Търново срещу ЕФ  серия К № 1059496 на ОДМВР – Шумен.

След запознаване с материалите по делото съдът констатира, че жалбата, въз основа на която е образувано настоящото производство  не е подадена от нарушителя, поради което е процесуално недопустима.  

ЕФ  серия К № 1059496 на ОДМВР – Шумен е издаден против С. П. К., т.е. санкционираното лице е С. К., а не ЕТ„ Н. – Н. К. – С. К.“, гр.Велико Търново. В изготвената справка в централна база КАТ е отразено, че процесният автомобил, с който е извършено нарушението, е собственост на ЕТ и С. К.. Ангажирана е административно-наказателната отговорност на физическото лице, а не на ЕТ.

Съгласно чл.189 ал.8 от ЗДвП ЕФ подлежи на обжалване по реда на ЗАНН, а съобразно  чл.59, ал.2 от ЗАНН нарушителите могат да обжалват НП, респ. ЕФ. В настоящият случай, в противоречие с посочения текст от ЗАНН, жалбата е подадена от ЕТ„ Н. – Н. К. – С. К.“, а не от нарушителя С. П. К.. Законодателят не е предвидил възможност за други лица, освен нарушителят и поискалият обезщетение, да подават жалби, поради което съдът намира, че това се явява процесуална пречка за разглеждане на делото и е основание за  прекратяване на  производството.

Предвид гореизложеното съдът:

           

                                    О П Р Е Д Е Л  И :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по ВАНД №2711/2016г. по описа на ШРС .

Препис от настоящото определение да се изпрати на жалбоподателя и на ОДМВР - Шумен.

Настоящото определение подлежи на обжалване с частна жалба пред Административен съд – гр. Шумен в седемдневен срок от връчване на преписа.  

 

                                                                        Районен съдия: