О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

542/8.11.2016г.,                   гр.Шумен 

Шуменският районен съд, седемнадесети състав

На осми ноември през две хиляди и шестнадесета година

В закрито заседание в следния състав: 

                                                                 Председател: Надежда Кирилова

Като разгледа докладваното от съдията-докладчик

ВАНХД № 2789  по описа за 2016г.                                                                                                                                    

За да се произнесе взе предвид следното:  

Делото е образувано въз основа на жалба на “Нида - 2” ЕООД, гр.Търговище, ЕИК 200092449, представлявано от Н. И. А. срещу Наказателно постановление № 27-000067/18.10.2016г. Директора на Дирекция „Инспекция на труда“ гр.Шумен, с което на “Нида - 2” ЕООД, гр.Търговище е наложено административно наказание “имуществена санкция” в размер на 1 500 /хиляда и петстотин/ лева на основание чл.416, ал.5 от КТ, във вр. чл.414, ал.3 от КТ.

Съгласно разпоредбата на чл.59, ал.1 от ЗАНН наказателното постановление подлежи на обжалване пред районния съд, в района на който е извършено или довършено нарушението. Видно от материалите по делото нарушението, описано в наказателното постановление е извършено в гр.Върбица. Поради изложените причини съдът намира, че в настоящия случай компетентен да разгледа делото е Районен съд – гр.Велики Преслав, доколкото нарушението е извършено на територията на съдебния район, обслужван от ВПРС. В същото време, съдът констатира, че и жалбата е адресирана до друг съдебен орган, а именно Районен съд – гр.Велики Преслав. 

 Съгласно разпоредбата на чл.42, ал.2 от НПК, приложима съобразно разпоредбата на чл.84 от ЗАНН, когато съдът намери, че делото е подсъдно на друг, равен по степен съд, е длъжен да прекрати съдебното  производство и да изпрати делото на съответния съд, който в случая се явява – Районен съд – гр.Велики Преслав.

Водим от горното и на основание чл.42, ал.2 от НПК, съдът  

ОПРЕДЕЛИ

 

ПРЕКРАТЯВА съдебното производство по ВНАХД № 2789/2016г. по описа на Шуменски районен съд и ИЗПРАЩА делото на Районен съд - гр.Велики Преслав, по подсъдност. 

            Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Препис от определението да се изпрати на страните за уведомяване.

             

РАЙОНЕН СЪДИЯ: