О п р е д е л и : 216/13.9.2016г.

 

     ОДОБРЯВА така постигнатото споразумение между страните за часитчно прекратяване на наказателното производство по БП №264/16  г. по описа на РУ– Шумен по отношение на обв. Х.Х., по силата на което:

           1. Страните приемат за безспорно установено от фактическа страна, че обвиняемият Х.Р.Х. е виновен за това, че на 30.08.2016 г. в с. Градище, общ.Шуме, на  ул. „Камчия“ дом 2, сам осъществил неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, собственост на „Енерго Про Мрежи“ АД, с което създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия – престъпление по чл.234в ал.1 НК.

               Деянието е извършено с пряк умисъл като форма на вина.

           2. За гореописаното деяние на осн. чл. 234в ал.1 НК вр. чл.55 ал.1 т.2 б. „б“ пр.1 НК налага на обвиняемия Х.Р.Х. наказание Пробация” със следните пробационни мерки:

               - задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от   6 (шест) месеца  с периодичност  2 пъти седмично;

       - задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 6 (шест) месеца,

        както и „Глоба“ в размер на 50 (петдесет) лв.

  3.  На осн. чл.53 ал.1 б. „а“ НК отнема  в полза на държавата  иззетото с протокол за оглед на местопроизшествие от 30.08.2016 г. веществено доказателство:  1 бр.  меден проводник; ПВ 4 мм, със синя изолация; послужили за извършване на деянието) и следва да бъде унищожено.

 4. Направените по делото разноски в размер на 57,96 лв. се възлагат в тежест на обвиняемия, като същите следва да бъдат платени по сметка на ОДМВР- Шумен.

           Прекратява частично производството по БП №934/16 г. по описа на РУ– Шумен по отношение на обв. Х.Х..

           ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД №2220/16 г. на ШРС.

           Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.