Р Е ШЕ Н И Е

263/31.3.2016г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА  

***ският районен съд, единадесети състав

На тридесет и първи март през две хиляди и шестнадесета година

В закрито заседание в следния състав:  

                                                                            Председател: Ростислава Георгиева

Секретар: Ил.Давидкова

Като разгледа докладваното от районния съдия

ГД №3051 по описа на ШРС за 2015 год.,

За да се произнесе взе предвид следното:

            Производството е образувано на основание чл.247 от ГПК.

            Депозирана е молба от “***” АД, с ЕИК***, със седалище и адрес на управление: гр.***, ул.”***” №10, ет.2, представлявано от Д. Т. Р., в която моли да бъде извършена поправка на допусната ЯФГ в решението на съда, касаеща посочения ЕИК на ответното дружество “***” ЕООД, със седалище и адрес на управление: гр.***, ул.”***” №97, ет.4, ап.12, представлявано от Т. Г. М..

След като се запозна със събраните по делото доказателства, преценени поотделно и в съвкупност, съдът прие за установено от фактическа и правна страна следното:

Съдът, след проведено съдебно заседание по делото се е произнесъл с решение №166/07.03.2016 год., с което е уважил напълно предявения от ищеца иск. В същото обаче е била допусната явна фактическа грешка, като неправилно е посочен единния идентификационен код на ответното дружество. 

Молбата за поправка на допуснатата явна фактическа грешка е била изпратена на ответника, като в дадения му на основание разпоредбата на чл.247, ал.2  от ГПК срок от негова страна не е бил депозиран отговор.

Съдът, съобразявайки материалите по делото и естеството на молбата, намира, че за произнасяне по същата с оглед разпоредбата на чл.247, ал.3 от ГПК не е необходимо провеждане на открито съдебно заседание.

С оглед на изложеното в молбата, съдът намира, че е налице твърдяната от ищеца явна фактическа грешка в решението на съда по настоящото дело, вследствие на която неправилно е бил изписан единния идентификационен код на ответното дружество, поради което молбата се явява основателна и следва да бъде уважена.

Водим от горното и на основание чл.247 и сл. от ГПК, съдът  

РЕШИ

  

ДОПУСКА ПОПРАВКА на Решение №166/07.03.2016 год, постановено по ГД №3051/2015 год. по описа на ШРС, като ЕИК на ответното дружество “***” ЕООД, със седалище и адрес на управление: гр.***, ул.”***” №97, ет.4, ап.12, представлявано от Т. Г. М. да се чете 040002030, а не както неправилно е посочен.  

Решението за поправка подлежи на обжалване  пред ***ски окръжен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните.   

Копие от решението да се връчи на страните.  

                                                          

    РАЙОНЕН СЪДИЯ: