О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

692/11.3.2016г.

 

Шуменският районен съд, петнадесети състав

На единадесети март  две хиляди и шестнадесета година

В закрито заседание  в следния състав:                     

                Председател: Пл. Недялкова     

Като разгледа докладваното от съдията-докладчик

ГД  №3055 по описа за 2015 год.

За да се произнесе взе предвид следното:

Настоящото производство е образувано по депозирана в ШРС искова молба от „ДИ КОМЕРС“ АД,със седалище и адрес на управление гр.Шумен, ул. „Индустриална“ №23а, представлявано от Е Р  срещу М.В.И., ЕГН********** ***.

В хода на производството  ответникът не е бил открит на посочения в исковата молба адрес, както и на адреса регистриран  в НБД „Население“. Връчването на съобщенията е било извършено при условията на чл.47 и сл. от ГПК, чрез залепване на уведомления на входните врати на жилищата и  пускане на уведомление в пощенските кутии. В законоустановения двуседмичен срок ответникът не се е явил в деловодството на ШРС за получаване на съдебните книжа, поради което съдът  с определение №475/17.02.2016г. е оставил исковата молба без движение като на ищеца  е даден едноседмичен срок да внесе по сметка на ШРС сумата от 350.40  лева, представляваща възнаграждение за особен представител на ответника.На ищеца са били указани и последиците от неизпълнение на указанията. Съобщението  е получено 29.02.2016г. от упълномощения представител на ищеца – адв. Здравко Дончев от ШАК. Срокът  е изтекъл на 07.03.2016г. В посочения срок и до настоящия момент, посочените нередовности не са били отстранени. Поради изложеното и на основание разпоредбата на чл. 129, ал.3 от ГПК, съдът намира, че исковата молба, ведно с приложенията към нея следва да бъде върната, а производството по делото – прекратено.

Поради изложеното и на основание чл.129, ал.3 от ГПК, съдът

 

                                                       ОПРЕДЕЛИ:

 

Връща на ищеца по гражд. дело №3055/2015 год. –„ ДИ КОМЕРС“ АД, гр.Шумен исковата молба, ведно с приложенията към нея, като по делото следва да бъдат оставени копия от всички документи.

ПРЕКРАТЯВА производството по ГД №3055/2015 год. по описа на ШРС.

Определението подлежи на обжалване в едноседмичен срок от получаване на съобщението пред ШОС.

Препис от определението да се изпрати на ищеца.

 

                                                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ: