Р      Е      Ш      Е      Н      И      Е

                             

                                            238/19.4.2017г. ,         гр. Шумен

                                    

Шуменският районен съд, в публичното заседание, на дванадесети април през две хиляди и седемнадесета година,  в състав :                                                             

  Районен съдия: Л. Григорова  

при секретаря Д. Х., като разгледа докладваното от районния съдия гр. д. № 704 по описа на съда за 2017 година, за да се  произнесе, взе предвид следното:   

 Производство по чл.50 от СК.   

 ............

Водим от гореизложеното, съдът 

 

                                     Р     Е      Ш      И:

 

 ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между Д.Ф.В., ЕГН **********,*** и А.А.В., ЕГН **********,***, сключен с Акт за граждански гр. брак № 0179 от 25.06.2011 г. на дл. лице по гр. състояние при Община Шумен, ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ НА СЪПРУЗИТЕ.

ОДОБРЯВА постигнатото между двамата писмено споразумение по чл.51 от СК, по силата на което:    

ПРЕДОСТАВЯ УПРАЖНЯВАНЕТО НА РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА върху роденото от брака дете - К.А. А., ЕГН **********, на майката Д.Ф.В., ЕГН **********, като местоживеенето на детето се определя на адреса, на който живее майката, а именно: ****

Бащата А.А.В., ЕГН **********,***, ще има право на лични контакти с детето си К.А. А., ЕГН **********, както следва: всяка първа и трета събота и неделя от месеца, без преспиване, в часовете от 10:00 ч. до 16:00 ч. в съботния ден и от 10:00 ч. до 16:00 ч. в неделния ден.

Бащата А.А.В., ЕГН **********,***, се задължава да заплаща месечна издръжка на детето си К.А. А., ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител Д.Ф.В., ЕГН **********, в размер на 150,00 лева /сто и петдесет лева/, считано от датата на постановяване на решението – 19.04.2017 г., до настъпване на законни причини за изменяне или прекратяване правото на издръжка, ведно със законната лихва за забава върху всяка просрочена вноски, с падеж до пето число на месеца, за който се дължи.   

Семейното жилище, находящо се в *** – собственост на бабата на молителката, се предоставя за ползване на молителката Д.Ф.В., ЕГН ********** и детето К.А. А., ЕГН **********.

Страните нямат претенции за издръжка един към друг.

Съпругата ВЪЗСТАНОВЯВА предбрачното си фамилно име – М. и за  в бъдеще ще се именува Д.Ф. М..

 Разноските в настоящето производство остават за страните така, както са направени.

ОПРЕДЕЛЯ окончателна държавна  такса  по  делото, в размер на 40.00 лв. /четиридесет лева/.      

ОСЪЖДА А.А.В., ЕГН **********,***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на ШРС, сума в общ размер на 123.00 лева /сто двадесет и три лева/, от която 108.00 /сто и осем/ лева, представляваща държавна такса, изчислена върху определения размер на издръжка за детето му и 15, 00 /петнадесет/ лева, представляваща остатък от дължимата държавна такса за водене на делото.

 

 Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.                                                                     

                                                       

                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ :