Р Е Ш Е Н И Е  

 

442/11.7.2017г. , гр. Шумен

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

          Шуменският районен съд, в открито съдебно заседание, на двадесет и осми юни две хиляди и седемнадесета година, в състав:  

                                                          Районен съдия: Л. Григорова  

          при секретаря Д. Христова, като разгледа докладваното от съдията гр. дело №984 по описа за 2017 г. на ШРС, за да се произнесе взе предвид следното:

          Предявен е иск, с правно основание чл.127, ал.2 от СК.

………

         

          Водим от горното, съдът  

Р Е Ш И:

 

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права върху детето С..Н.., ЕГН ********** на майката – А.Т.В., ЕГН **********, като ОПРЕДЕЛЯ детето да живее при нея на следния адрес: ***.

          ОПРЕДЕЛЯ режим на лични контакти на бащата Н.Н.Д., ЕГН **********,***, с детето С.Н.Д., ЕГН **********, както следва: всяка трета събота и неделя от месеца от 10:00 часа в събота до 18:00 часа в неделя, с преспиване; две седмици през лятото, които да не съвпадат с периода на платен годишен отпуск на майката, като детето следва да бъде вземано и връщано от жилището, което обитава с майка си.

          ОСЪЖДА Н.Н.Д., ЕГН **********,***, да заплаща на детето си С.Н.Д., ЕГН **********, действащ чрез своята майка и законен представител А.Т.В., ЕГН **********, с адрес: ***, месечна издръжка в размер на 150.00 лв. /сто и петдесет лева/, считано от 06.04.2016 г. до настъпване на обстоятелства за изменение или прекратяване правото на издръжка, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска, касателно издръжката за бъдеще време /от 07.04.2017 г./, с падеж до пето число на месеца, за който се отнася.

ОСЪЖДА Н.Н.Д., ЕГН **********,***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на ШРС, държавна такса върху определеният размер на издръжката, в размер на 216.00 лв. /двеста и шестнадесет лева/.

ОСЪЖДА Н.Н.Д., ЕГН **********,***, да заплати на А.Т.В., ЕГН **********, с адрес: ***, сумата от 330.00 лева /триста и тридесет лева/, представляваща извършените по делото разноски съразмерно уважената част от претенциите.

          Решението подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд - гр.Шумен в двуседмичен срок от съобщаването му на страните.  

 

                                                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: