О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

71/10.1.2017г. , гр. Шумен

 

Шуменски районен съд, девети състав, в закрито заседание, проведено на десети януари, две хиляди и седемнадесета година, в състав:  

Районен съдия: Димитър Димитров

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 5/2017 г., по описа на ШРС, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е образувано по искова молба от А.Б.А., против Е.С.А., с която са предявени: иск с правно основание чл. 49 СК за прекратяване на гражданския брак между старите поради дълбоко и непоправимо разстройство, без произнасяне за вината; иск за определяне упражняване на родителските права върху роденото от брака дете; иск за определяне местоживеенето на детето; иск за издръжка в полза на детето и иск за промяна фамилното име на ответницата.

На 09.01.2017 г. е постъпила молба от ищеца, в която се съдържа волеизявление за оттгляне на исковата молба и искане за прекратяване на образуваното производство.

Съдът, като взе че към настоящият момент от развитието на делото не е необходимо съгласието на ответника, намира, че производството следва да бъде прекратено поради десезиране на настоящия съд.

Водим от горното

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

Прекратява производството по ГД № 5/2017 год., по описа на Шуменски районен съд, на основание чл. 232 ГПК.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Шуменски окръжен съд в едноседмичен срок от получаване на съобщението за постановяването му.

 

Районен съдия: