О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

520/1.3.2017г. , гр.Шумен

Шуменският районен съд, единадесети състав

На първи март през две хиляди и седемнадесета година

В закрито заседание  в следния състав:           

Председател: Ростислава Георгиева

Като разгледа докладваното от съдията-докладчик

ГД  №444 по описа за 2017 год.

За да се произнесе взе предвид следното:

Производството по настоящото дело е образувано по искова молба от Ж.В.В., с ЕГН**********,*** срещу С.И.С., с ЕГН**********, с настоящ адрес: ***, в която посочва, че с ответника съжителствали на семейни начала и че последния упражнявал актове на домашно насилие спрямо нея.

На 01.03.2017 год. от името на ищцата е депозирана писмена молба, в  която заявяват, че оттегля депозираната молба и желае производството по делото да бъде прекратено. Същата е подписана и от ответника, който също изразява съгласие в същия смисъл.

Предвид гореизложеното съдът намира, че в настоящия случай са налице условията, производството по делото да бъде прекратено.  

         С оглед прекратяване на производството молителката следва да бъде осъдена да заплати по сметка на ШРС държавна такса в размер на 25 лева.

Водим от горното, съдът

                                                       ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по ГД №444/2017 год. по описа на ШРС.

ОСЪЖДА Ж.В.В., с ЕГН********** да заплати в полза на държавата и по сметка на ШРС сумата от 25 лева /двадесет и пет лева/, представляваща държавна такса по делото.

Да се уведоми РУ-Шумен към ОД на МВР – гр.Шумен, че производството по ГД №444/2017 год. по описа на ШРС е прекратено и издадената на основание чл.18 от ЗЗДН заповед за незабавна защита е изгубила своето действие.

Определението подлежи на обжалване в едноседмичен срок от съобщаване на страните пред ШОС.

 

                                                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ: