О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

743/24.3.2017г. , гр. Шумен

 

Шуменски районен съд, девети състав, в закрито заседание, проведено на двадесет и втори март през две хиляди и седемнадесета година, в състав:  

Районен съдия: Д. Димитров  

като разгледа докладваното от съдията ГД № 676/2017 г., по описа на ШРС, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на Закона за защита от домашно насилие образувано по молба от Т.М.О. срещу А.М.А.. На 22.03.2017 г. е постъпила молба рег. № 4228/22.03.2017 г., в която се съдържа изявление от молителката за оттегляне на предявената молба и моли образуваното по нея производство да бъде прекратено.

Съдът, като взе предвид, че към настоящият момент не е необходимо съгласието на ответника, намира, че производството следва да бъде прекратено поради десезиране на съда, при което, на основание чл. 11, ал. 3 ЗЗДН, следва молителката да бъде осъдена да плати държавна такса за водене на делото в размер на 25 лв. и 5 лв., за служебно издаване на изпълнителен лист.

Водим от изложеното, Шуменския районен съд

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

Прекратява производството по ГД № 676/2017 г., по описа на ШРС, на основание чл. 232 ГПК.

Осъжда Т.М.О., с ЕГН ********** и адрес: ***, да плати в полза на Държавата, към бюджета на съдебната власт, по сметка на РС Шумен, с IBAN ***, при ТБ „Алианц България“ АД – Шумен, сумата от 25.00 лева (двадесет и пет лева) държавна такса, на основание чл. 11, ал. 3 ЗЗДН вр. чл. 16 от Тарифа за държавните такси събирани от съдилищата по ГПК и 5.00 (пет) лева такса, в случай на служебно издаване на изпълнителен лист,.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Шуменски окръжен съд в едноседмичен срок от получаване на съобщението за постановяването му от молителката

 

Районен съдия: