О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

1405/15.6.2017г.  

Шуменският районен съд, единадесети състав

На петнадесети юни през две хиляди и седемнадесета година

В закрито заседание  в следния състав:

Председател: Ростислава Георгиева     

Като разгледа докладваното от съдията-докладчик

ГД  №700 по описа за 2017 год.

За да се произнесе взе предвид следното:

ГД №700/2017 год. по описа на ШРС е образувано по депозирана в ШРС искова молба от ГАРАНЦИОНЕН ФОНД, гр.София срещу Е.Я.Й., с ЕГН**********, с постоянен и настоящ адрес: ***.

Тъй кат ответникът не е бил открит на посочения по-горе адрес, а от изготвената справка на основание Наредба №14/18.11.2009 год. по искане №197/16.05.2017 год. става ясно, че ответникът няма друг известен постоянен или настоящ адрес, поради което връчването на съобщенията е било извършено при условията на чл.47 и сл. от ГПК, чрез залепване на входната врата и пускане на съобщението в пощенската кутия на адреса. В законоустановения двуседмичен срок ответникът не се е явил в деловодството на ШРС за получаване на съдебните книжа, поради което съдът е преценил, че са налице условията, визирани в разпоредбата на чл.47, ал.6 от ГПК съобщението да бъде приложено към делото, а на ответника да бъде назначен особен представител на разноски на ищеца.

С определение №1238/25.05.2017 год. на ищцовата страна е било указано, че следва в едноседмичен срок, считано от датата на получаване на съобщението да заплати по сметка на ШРс сумата от 1246.76 лева /хиляда двеста четиридесет и шест лева и седемдесет и шест стотинки/ - възнаграждение за особен представител на ответника по ГД №700/2017 год. по описа на ШРС – Е.Я.Й., с ЕГН**********. Съобщението е получено на 02.06.2017 год. В посочения срок, а и до настоящия момент нередовностите не са били отстранени, поради което и на основание разпоредбата на чл. 129, ал.3 от ГПК, съдът намира, че исковата молба, ведно с приложенията към нея следва да бъде върната, а производството по делото – прекратено.

Поради изложеното и на основание чл.129, ал.3 от ГПК, съдът

 

                                                       ОПРЕДЕЛИ:

 

Връща на ищеца по ГД №700/2017 год. – ГАРАНЦИОНЕН ФОНД, гр.София исковата молба срещу Е.Я.Й., с ЕГН**********, с постоянен и настоящ адрес: ***, ведно с приложенията към нея, като по делото следва да бъдат оставени копия от всички документи.

ПРЕКРАТЯВА производството по ГД №700/2017 год. по описа на ШРС.

Определението подлежи на обжалване в едноседмичен срок от получаване на съобщението пред ШОС.

Препис от определението да се изпрати на ищеца.

 

                                                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ: