О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

1096/9.5.2017г.

Шуменският районен съд                                                                               десети състав

На девети май                                                               две хиляди и седемнадесета година

В закрито заседание                                                          Председател: Жанет Марчева  

Като разгледа докладваното от съдията-докладчик

Гр.д. № 956 по описа за 2017 год.

За да се произнесе взе предвид следното: 

Въз основа на искова молба от “Омега Агро Инвест“ ЕООД  с ЕИК 201304848, представлявано от Й. К. Г., със седалище и адрес на управление гр.Пловдив, бул.“Дунав“ № 5,  чрез юрисконсулт Е. Г.  е образувано гр.д. № 956/2017г. по описа на ШРС. Правното основание на исковете е чл.415 от ГПК, във връзка с чл.422 от ГПК.

Съдът, при проверка редовността на исковата молба е констатирал, че ищецът не е внесъл дължимата държавна такса, не е представил пълномощия относно представителната си власт, не е формулира петитум, съобразно изложеното в обстоятелствената част на молбата. Поради отклонението й от изискванията на чл.127 от ГПК и чл. 128, т.2 от ГПК съдът е оставил исковата молба без движение и е указал на ищеца да отстрани нередовността в едноседмичен срок от съобщаването му. Указанието на съда е било ясно и конкретно, като са съобщени и последиците от неизпълнението му. Видно от приложените по делото отрязъци от съобщения, определението на съда е получено от юрисконсулт на дружеството на 20.04.2017г., като едноседмичния срок за внасяне на дължимата такса е изтекъл на 27.04.2017г. В посочения срок по делото, както и досега  не е постъпило доказателство за извършено от страна на ищеца плащане на дължимата държавна такса.

Поради гореизложеното съдът намира, че са налице условията за приложение на чл.129, ал.3 от ГПК, като исковата молба следва да бъде върната на подателя й, ведно с приложенията към нея, а производството по делото следва да бъде прекратено.

Поради изложеното и на основание чл.129, ал.3 от ГПК, съдът

 

                                                       ОПРЕДЕЛИ:

 

ВРЪЩА на ищеца по гр. д. № 956/2017г. „Омега Агро Инвест“ ЕООД  с ЕИК 201304848 искова молба, ведно с приложенията към нея, като по делото се оставят копия от всички документи.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.№ 956/2017 г. по описа на ШРС.

Определението подлежи на обжалване в едноседмичен срок от получаване на съобщението с частна жалба пред ШОС.

Препис от определението да се изпрати на ищеца.

 

                                                                                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: