П  Р И  С  Ъ  Д  А

 

45/12.9.2017г. ,  гр. Шумен

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

Шуменският районен съд в публично заседание на дванадесети септември две хиляди и седемнадесета година в състав:  

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕМИЛИЯН АНГЕЛОВ                                                                                                                                     

при участието на секретаря В. С., като разгледа докладваното от съдия Ангелов НЧХД № 959/2017 г. по описа на Шуменски районен съд

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия К.Ю.К., ЕГН **********, роден на *** г. в гр. Севлиево, с постоянно местоживеене ***, неосъждан, за ВИНОВЕН в това, че на 14.04.2017 г. в с. Каменяк, причинил на Б.С.К. *** телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето -  престъпление по чл. 130, ал. 1 от НК, като на основание чл. 78а, ал. 1 от НК, го освобождава от наказателна отговорност и му налага административно наказание “глоба” в размер на ХИЛЯДА лева.

ОСЪЖДА подсъдимия К.Ю.К., ЕГН ********** да заплати на Б.С.К. ЕГН ********** сумата от 1000 /хиляда/ лева, представляваща уважената част от предявения граждански иск за претърпени неимуществени вреди.

ОТХВЪРЛЯ предявения граждански иск за претърпени неимуществени вреди в останалата му част, като неоснователен и недоказан.

ОСЪЖДА подсъдимия К.Ю.К., ЕГН ********** да заплати държавна такса върху уважения граждански иск в размер на 50 /петдесет/ лева.  

ОСЪЖДА подсъдимия К.Ю.К., ЕГН ********** да заплати на Б.С.К. ЕГН ********** сумата от 319.00 /триста и деветнадесет/ лева, представляваща направени деловодни разноски.

Присъдата подлежи на обжалване пред ШОС в 15-дневен срок от днес.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: