О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

118/23.2.2017г. , гр.Шумен

Шуменският районен съд, единадесети състав

На двадесет и трети февруари през две хиляди и седемнадесета година

В закрито заседание  в следния състав:  

                                                                        Председател: Ростислава Георгиева

Като разгледа докладваното от съдията-докладчик

ВАНД №284  по описа за 2017 год.                                                                                                                                   

За да се произнесе взе предвид следното:

Делото е образувано въз основа на жалба от „БАРС“ АД срещу наказателно постановление №27-2704424/28.11.2016 год. от 28.11.2016 год. на Директора на Дирекция „Инспекция по труда“, Шумен, с което на жалбоподателя е била наложена имуществена санкция в размер на 250 лева /двеста и петдесет лева/.   

Съгласно разпоредбата на чл.59, ал.1 от ЗАНН наказателното постановление подлежи на обжалване пред районния съд, в района на който е извършено или довършено нарушението. Видно от материалите по делото нарушението, описано в акта за установяване на административно нарушение и в наказателното постановление е извършено в гр.Плиска, като и в наказателното постановление е посочено, че същото подлежи на обжалване пред Районен съд-гр.Нови пазар. Следователно компетентен да разгледа делото е Районен съд – гр.Нови Пазар, доколкото нарушението е извършено на територията на гр.Плиска.

  Съгласно разпоредбата на чл.42, ал.2 от НПК, когато съдът намери, че делото е подсъдно на друг, равен по степен съд, е длъжен да прекрати съдебното  производство и да изпрати делото на съответния съд, който в случая се явява – Районен съд – гр.Нови Пазар.

Водим от горното и на основание чл.42, ал.2 от НПК, съдът  

ОПРЕДЕЛИ

 

ОТМЕНЯ определението, с което съдебното производство е било насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на  01.03.2017 год.

ПРЕКРАТЯВА съдебното производство по ВАНД №284/2017 год. по описа на Шуменски районен съд и ИЗПРАЩА делото на Районен съд - гр.Нови Пазар по подсъдност. 

            Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Препис от определението да се изпрати на страните за уведомяване.

             

РАЙОНЕН СЪДИЯ: