О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

 240/10.4.2017г.

 

Пламена Недялкова - съдия-докладчик по ВАНД № 564/2017г. по описа на ШРС, след като се запознах с материалите по делото намирам, че са налице законови пречки за разглеждане на делото в открито съдебно заседание, поради следното:

Делото е образувано на основание постъпила въззивна жалба от М.И.К., чрез адв. Г. Д. срещу наказателно постановление №Р – 10 – 81/10.02.2017г. издадено от В. С. , изпълняващ правомощията на заместник-председател на КФН.

Съобразно чл.59, ал.2 от ЗАНН нарушителите могат да обжалват постановлението в седем дневен срок от връчването му.

       При запознаване с материалите по делото съдът е констатирал, че въззивната жалба, въз основа на която е образувано настоящото производство, изхожда от адв. Д. и е подписана от него, без да е приложено надлежно пълномощно за процесуално представителство пред съда, поради което съдът указа на жалбоподателя, че има възможност в пет дневен срок, считано от датата на получаване на съобщението да отстрани посочената нередовност като представи доказателства за упълномощаването на адв. Д. относно процесуално представителство в съдебното производство или лично да приподпише жалбата.. Съобщението е връчено  на 29.03.2017г. на посоченият в жалбата адрес за връчване на съобщения. Срокът за отстраняване на нередовностите на жалбата е изтекъл на 03.04.2017 год. В посочения срок и до настоящия момент, посочените нередовности не са били отстранени. Не са представени доказателства за упълномощаването на адв. Д., а също така  жалбата не е приподписана от М.К.. В административно – наказателната преписка е приложено пълномощно, по силата на което адв. Д. е упълномощен да представлява М.К. единствено  пред КФН. Неостраняване на нередовностите се явява процесуална пречка за даване ход на делото и е основание за прекратяване на административното производство.

Предвид изложеното съдът  

           

                                                 О П Р Е Д Е Л  И :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по ВАНД № 564/2017г. по описа на ШРС по  въззивна жалба от М.И.К., чрез адв. Г. Д. срещу наказателно постановление №Р – 10 – 81/10.02.2017г. издадено от В. С. – член на КФН, изпълняващ правомощията на заместник-председател на КФН.

Препис от настоящото определение да се изпрати на жалбоподателя и на Комисия за финансов надзор - гр.София.

Настоящото определение подлежи на обжалване с частна жалба пред Административен съд – гр. Шумен в седемдневен срок от връчване на преписа.  

 

                                                                        Районен съдия: