О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

№ 248/10.4.2017г.......                                                       10.04.2017г.                                           гр.Шумен

 

Шуменският районен съд                                                                              първи състав

На  десети април                                                           две хиляди и седемнадесета година

В закрито заседание  в следния състав:

Председател: Е. Ангелов  

Като разгледа докладваното от районния съдия

ВАНД № 583 по описа за 2017г.

За да се произнесе взе предвид следното:  

Производството по ВАНД № 583 по описа за 2017г. е образувано по депозирана жалба от С.С.И., ЕГН ********** срещу наказателно постановление № 17-0869-000132 от 16.02.2017г. на Началника сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР- Шумен. Жалбоподателят към настоящия момент е съдия в Окръжен съд Шумен, като преди това е работил като следовател в ОСС – Шумен, което обуславя наличието на дългогодишни професионални отношения и служебни контакти със съдиите в Районен съд Шумен, поради което намирам, че са налице обстоятелства, от които може да се породи съмнение за предубеденост и косвена заинтересованост от изхода на делото.

В този смисъл и съгласно константната практика на ВКС, в случай че съществува някакво обстоятелство навеждащо на съмнение относно предубедеността и безпристрастността на съда, същия следва да се отведе, тъй като в противен случай би поставил под съмнение обективността на съдебния акт. 

Предвид факта, че всички състави на Шуменският районен съд са се отвели от разглеждането на делото, съдебното производство по делото следва да се прекрати на основание чл.249 ал.1 вр. чл.248 ал.2 т.1 от НПК и делото да се изпрати на ВКС за определяне на друг еднакъв по степен съд на основание чл.43 т.3 от НПК.

Поради това и на основание чл.31, ал.1 от НПК, във връзка с чл.29, ал.2 от НПК и чл.249 ал.1 вр. чл.248 ал.2 т.1 от НПК вр. чл.43 т.3 от НПК, съдът  

 

О П Р Е Д Е Л И :  

ПРЕКРАТЯВА съдебното производство по ВАНД № 538/2017г. пред Шуменския районен съд.

Делото да се изпрати по компетентност на ВКС за определяне на друг еднакъв по степен съд.

Определението е окончателно и  не подлежи на обжалване.                                                    

 

 Председател на РС Шумен: