О п р е д е л и : 115/14.6.2017г.

 

 ОДОБРЯВА така постигнатото споразумение между страните за прекратяване на наказателното производство по НОХД № 942/17 г. по описа на ШРС, по силата на което:

        1. Страните приемат за безспорно установено от фактическа страна, че подсъдимият Ф.Ф.Д. е виновен за това, че на 16.01.2017 г. в с. Развигорово, общ. Хитрино, обл. Шумен  извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – псувал свидетелите Р.С.М., Е.К.Н. и Н.А.Н., с думите: „Ще ви *** *****“, както и счупил стъклата на прозорци на намиращата се до автобусната спирка постройка - престъпление по чл.325 ал.1  НК.

2. За горепосоченото престъпление на основание чл.325 ал.1 НК вр.  чл.54 НК налага на подсъдимия наказание „пробация“ със следните пробационни мерки: 

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 10 (десет) месеца с периодичност 2 пъти седмично;

                          - задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 10 (десет)      месеца,

                    както и наказание „обществено порицание“, което да изпълни чрез закачане на   съобщение на таблото за съобщения в Община Хитрино.

 3. На осн. чл.59 ал.1 и ал.2 НК приспада времето, през което подсъдимият Ф.Ф.Д. е бил задържан  за срок от 24 часа по ЗМВР със заповед № УРИ 1729з16/16.01.2017 г.

От субективна страна деянието е извършено виновно, при пряк умисъл.

Веществени доказателства не са приобщени.

С деянието не са причинени съставомерни щети

        По делото не са направени разноски.

              ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 942/17 г. на ШРС.

        Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.