Р      Е      Ш      Е      Н      И      Е

 

                                                           420/4.7.2017г.

 

Шуменският районен съд, в публичното заседание, на двадесет и осми юни през две хиляди и седемнадесета година, в състав:

                                            РАЙОНЕН СЪДИЯ:  Людмила Григорова  

при секретаря Д. Х., като разгледа докладваното от районния съдия гр. д. № 1252 по описа за 2017 г., за да се произнесе взе предвид следното:  

                   Предявен е иск, с правно основание чл.150, във вр. с чл.143, ал.2 от СК.

……             

                           Водим от горното, съдът                                

 

                                        Р           Е           Ш           И  :

 

            ИЗМЕНЯ размера на присъдената с Решение №272/23.04.2010 г., постановено по гр.д. № 4612/2009 г. по описа на ШРС, ИЗДРЪЖКА, дължима от А.Т.Д., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес: ***8, втори адрес за призоваване: ***, в полза на детето му Ж.А.Т., ЕГН **********, действащ чрез своята майка и законен представител Д.В.Д., ЕГН ********** ***, КАТО Я УВЕЛИЧАВА на 200.00 лв. /двеста лева/, месечно, считано от 01.06.2017 г. до настъпване на законни предпоставки за изменение или прекратяване правото на издръжка, ведно със законната лихва за забава върху всяка просрочена вноска, с падеж – до пето число на месеца, за който се дължи.         

                На основание чл.242, ал.1 от ГПК, решението в частта за присъдената издръжка, подлежи на предварително изпълнение.

      ОСЪЖДА А.Т.Д., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес: ***, втори адрес за призоваване: ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на  Шуменски районен съд сумата от 201, 60 лева /двеста и един лева и шестдесет стотинки/, представляваща държавна такса върху присъдения увеличен размер на издръжката.

       Решението подлежи на обжалване пред Шуменски окръжен съд в двуседмичен срок, считано от деня на обявяването му- 11.07.2017 г.

                                                                                  

                                                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ: