Р Е Ш Е Н И Е

 

874/24.11.2017г. , Гр.Шумен

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Шуменският районен съд, в закрито заседание на двадесет и четвърти ноември през две хиляди и седемнадесета година в състав:

РАЙОНЕН СЪДИЯ: Б. Бойн

като разгледа докладваното от съдията гр.д.№1489 по описа за 2017 година на ШРС, за да се произнесе, съобрази следното:

Производство по чл.247 ал.1 от ГПК.

В молбата си до съда от 24.10.2017г., ищецът твърди, че в Решение от 17.10.2017г., е допусната очевидна техническа грешка, касателно името на детето. Моли съда да постанови решение, с което да коригира посоченото решение. Ответникът в указания срок не представя становище по молбата.

От събраните по делото доказателства и постановеното решение съдът установи, че в решението си е съобразил посочените имена на детето в исковата молба, а не представеното по делото Удостоверение за раждане. Съдът установи, че действително е налице различие спрямо фамилното име детето, което е В., а не В. и същото представлява очевидна фактическа грешка. Поради което, молбата за поправката на явна фактическа грешка следва да бъде уважена, като доказана.

             Водим от горното, и на основание чл.247 ал.4 от ГПК, съдът  

Р Е Ш И:

 

Допуска поправка на очевидна фактическа грешка, в Решение № 747 от 17.10.2017г. на ШРС, постановено по гр.д.№ 1489 по описа на ШРС за 2017г., като имената на детето на страните да се четат- Н. И. В..

 

            Решението подлежи на обжалване в двуседмичен срок от съобщаването му на страните пред ШОС по реда на обжалване на решението.                                                            

 

                                                                                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ: