Р Е Ш Е Н И Е

 

444/11.7.2017г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Шуменски районен съд, девети състав, в закрито заседание, на единадесети юли, две хиляди и седемнадесета година, в състав:  

Районен съдия: Д. Димитров  

като разгледа докладваното от съдията ГД № 1546/2017 г., по описа на ШРС, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 247, ал. 1, пр. 2 ГПК. Образевано по молба от  Г.Б.М. и С.А.М., с която молят съда да отстрани явен фактически пропуск, в постановеното на 04.07.2017 г. решение по  ГД № 1546/2017 г., по описа на ШРС, относно придобитото по време на брака движимо и недвижими имущество, като в диспозитива на решението, вместо: „Обявява, че за в бъдеще съпрузите не претендират издръжка един от друг; движимото и недвижимо имущество придобито по време на брака остава в режим на СИО“ да се чете: „Обявява, че за в бъдеще съпрузите не претендират издръжка един от друг; разделили са преди завеждане на настоящото съдебно производство останалите придобити по време на брака движими вещи и нямат спорни имуществени въпроси за решаване относно тях.“

Съдът, като взе предвид постъпилата молба и приложените по делото документи, прецени изложеното в съдебното решение, намира следното:

Явната фактическа грешка представлява всяко несъответствие между формираната истинска воля на съда и нейното външно изразяване в писмения текст на решението. Действително с Решение 418/04.07.2017 г., постановено по ГД1546/2017 г., по описа на РС-Шумен, е допусната фактическа грешка, като вместо „Страните са се споразумяли и са разделили преди завеждане на настоящото съдебно производство останалите придобити по време на брака движими вещи и нямат спорни имуществени въпроси за решаване относно тях“ е изписано „Движимото и недвижимо имущество придобито по време на брака остава в режим на СИО.“ Поправката е допустима съгласно чл. 247 ГПК. Налице са и предпоставките за поправка, тъй като с оглед гореизложеното не е налице изменяне волята на съда.

Мотивиран от горното, съдът

Р  Е  Ш  И:

 

Допуска поправка на явна фактическа грешка, в Решение 418/04.07.2017 г., по ГД1546/2017 г., по описа на РС-Шумен, като в диспозитива на решението вместо: Обявява, че за в бъдеще съпрузите не претендират издръжка един от друг; движимото и недвижимо имущество придобито по време на брака остава в режим на СИО“ да се чете „Обявява, че за в бъдеще съпрузите не претендират издръжка един от друг; разделили са преди завеждане на настоящото съдебно производство останалите придобити по време на брака движими вещи и нямат спорни имуществени въпроси за решаване относно тях

Решението да се счита неразделна част от постановеното Решение 418/04.07.2017 г., по ГД1546/2017 г. по описа на РС-Шумен.

Решението не подлежи на обжалване.

Препис от решението да се връчи на молителите.

 

Районен съдия: