РЕШЕНИЕ

 

319/8.6.2017г., гр.Шумен

Шуменският районен съд, ХІІ състав

На осми юни 2017 година

В публично заседание в следния състав:  

Председател:Ивелина Димова

Секретар: М.Митева

Прокурор: С.Александрова  

като разгледа докладваното от съдията АНД № 1104/17г. по описа на ШРС,

РЕШИ:

 

Признава обвиняемия Н.И.Н., с ЕГН: **********, роден на ***г***, женен, неосъждан, със средно образование, работещ, за ВИНОВЕН в това, че на 16.04.2017г. в гр.Шумен, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, а именно-отправил обиди към Н.Г. Н. и И.Д. И., нанесъл множество удари с дървен предмет на Н. Н., нанесъл удар с дървен предмет на И. И. и повредил лявото странично огледало на лек автомобил „Мерцедес“ с ДК № Н 0031 ВН, собственост на И. И. - престъпление по чл.325, ал.1 от НК, като на основание чл.78а, ал.1 от НК го освобождава от наказателна отговорност.

 

Налага на Н.И.Н., с ЕГН:**********, административно наказание “глоба” в размер на 1000.00 /хиляда/ лева за престъплението по чл.325, ал.1 от НК.

 

Осъжда Н.И.Н., с ЕГН: **********, да заплати в полза на държавата, по сметка на ОДМВР-Шумен, сумата от 303,05 лева / триста и три лева и пет ст./, представляваща направени по досъдебното производство разноски, както и 5/пет/ лева за издаване на изпълнителен лист.

 

Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок от обявяването му на страните пред Шуменски окръжен съд.

 

                                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ :