РЕШЕНИЕ

 

369/3.7.2017г., гр.Шумен

Шуменският районен съд, ХІІ състав

На трети юли 2017 година

В публично заседание в следния състав:  

Председател:Ивелина Димова

Секретар: М.М.

Прокурор: Вл.Колев  

като разгледа докладваното от съдията АНД № 1184/17г. по описа на ШРС,

РЕШИ:

 

Признава обвиняемия М.В.К., с ЕГН: **********, роден на ***г. в РГермания, живущ ***, български гражданин, неженен, неосъждан, с основно образование, безработен, за ВИНОВЕН в това, че на 14.07.2014г. в гр.Шумен, пред служител в сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР-гр.Шумен, съзнателно потвърдил неистина в писмена декларация, която по силата на чл.160, ал.1 от ЗДП се дава пред орган на властта (началник на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР-гр.Шумен) за удостоверяване истинността на декларираните обстоятелства - престъпление по чл.313, ал.1, от НК, като на основание чл.78а, ал.1 от НК го освобождава от наказателна отговорност.

Налага на М.В.К., с ЕГН: ********** административно наказание “глоба” в размер на 1000 /хиляда/ лева за престъплението по чл.313, ал.1 от НК.

Осъжда М.В.К., с ЕГН: **********, да заплати в полза на държавата сумата от 28.61 лева / двадесет и осем лева и шестдесет и една ст./, представляваща направени деловодни разноски, както и 5/пет/ лева за издаване на изпълнителен лист.

 

Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок от обявяването му на страните пред Шуменски окръжен съд.

 

                                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ :