П Р И С Ъ Д А

 

39/12.7.2017г.

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

Шуменският районен съд, единадесети състав

На дванадесети юли през две хиляди и седемнадесета година,

В публично заседание  в следния състав:                                                                       

     Председател: Ростислава Георгиева   

Секретар: Ил.Д.

Прокурор: Вл.Колев

Като разгледа докладваното от районния съдия

Наказателно дело от общ характер № 1327 по описа за 2017 г.  

ПРИСЪДИ:

 

          ПРИЗНАВА подсъдимия А.Р.Р., с ЕГН**********, роден на *** ***, с постоянен адрес ***, български гражданин, с основно образование, разведен, неосъждан, безработен за ВИНОВЕН в това, че в периода от м.ноември 2012 год. до м.май 2015 год. включително в гр.Шумен, след като бил осъден с влязло в сила решение по ГД №966/2011 год. по описа на ШРС, влязло в сила на 03.10.2011 год. да издържа свой низходящ – В.А.Р., с ЕГН**********, родена на *** год.  съзнателно не изпълнил задължението си в размер на повече от 2 месечни вноски, а именно 31 месечни вноски по 70 лева, на обща стойност 2170 лева /две хиляди сто и седемдесет лева/, поради което и на основание чл.183, ал.1 от НК и чл.54 от НК го осъжда на “пробация” чрез налагане на следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 2 /две/ години с периодичност два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 2 /две/ години.

ПРИЗНАВА подсъдимия А.Р.Р., с ЕГН**********, роден на *** ***, с постоянен адрес ***, български гражданин, с основно образование, разведен, неосъждан, безработен за ВИНОВЕН в това, че в периода от м.ноември 2012 год. до м.юни 2016 год. включително в гр.Шумен, след като бил осъден с влязло в сила решение по ГД №966/2011 год. по описа на ШРС, влязло в сила на 03.10.2011 год. да издържа свой низходящ – Г.А.Р., с ЕГН**********, родена на *** год.  съзнателно не изпълнил задължението си в размер на повече от 2 месечни вноски, а именно 44 месечни вноски по 70 лева, на обща стойност 3080 лева /три хиляди и осемдесет лева/, поради което и на основание чл.183, ал.1 от НК и чл.54 от НК го осъжда на “пробация” чрез налагане на следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 2 /две/ години с периодичност два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 2 /две/ години.

ПРИЗНАВА подсъдимия А.Р.Р., с ЕГН**********, роден на *** ***, с постоянен адрес ***, български гражданин, с основно образование, разведен, неосъждан, безработен за ВИНОВЕН в това, че в периода от м.ноември 2012 год. до м.февруари 2017 год. включително в гр.Шумен, след като бил осъден с влязло в сила решение по ГД №966/2011 год. по описа на ШРС, влязло в сила на 03.10.2011 год. да издържа свой низходящ – М.А.Р., с ЕГН**********, родена на *** год.  съзнателно не изпълнил задължението си в размер на повече от 2 месечни вноски, а именно 52 месечни вноски по 70 лева, на обща стойност 3640 лева /три хиляди шестстотин и четиридесет лева/, поради което и на основание чл.183, ал.1 от НК и чл.54 от НК го осъжда на “пробация” чрез налагане на следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 2 /две/ години с периодичност два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 2 /две/ години.

На основание чл.23, ал.1 от НК определя общо наказание на подсъдимия А.Р.Р., с ЕГН********** измежду наложените му с настоящата присъда три наказания, в размер на най-тежкото от тях, а именно “пробация” чрез налагане на следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 2 /две/ години с периодичност два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 2 /две/ години.

На основание чл.189, ал.3 от НПК осъжда подсъдимия А.Р.Р., с ЕГН********** да заплати в полза на държавата направените деловодни разноски в размер на 234 лева /двеста тридесет и четири лева/ и 5 /пет/ лева такса за издаване на изпълнителен лист, като сумата от 204 лева следва да бъде заплатена по сметка на ОД на МВР Шумен, а останалата сума от 35 лева по сметка на ШРС.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране в 15-дневен срок от днес пред Шуменски окръжен съд.

 

                                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: