О П Р Е Д Е Л И: 106/6.6.2017г.

 

            ОДОБРЯВА постигнатото споразумение между страните, в което се приема за безспорно установено от фактическа страна, че подсъдимият В.М.К. на 28.11.2016 г. в гр. Шумен, пл. Гривица, от денонощен магазин „NON STOP 21“, в съучастие като съизвършител с М.Х. М. от гр. Варна /съизвършител/ и Ж. С. Г. от гр. Варна /помагач/, направил опит да отнеме чужди движими вещи, а именно: паричната сума от 900.00 лева от владението на В. Х. Ж. от гр. Шумен, собственост на „Йорус“ ООД – гр. Шумен, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това заплашване, а деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини. Деянието е  извършено виновно при пряк умисъл, поради което и на основание чл. 198, ал. 1 от НК, вр. чл. 20, ал. 2 от НК, вр. чл. 18, ал. 1 от НК, вл. чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, му налага наказание „лишаване от свобода“ за срок от ЕДНА година и ШЕСТ месеца.

На основание чл. 66 от НК, отлага изпълнението на така наложеното наказание за срок от ТРИ години.

На основание чл. 59, ал. 2 от НК, приспада времето, през което е бил задържан за срок от 24 часа по ЗМВР, считано от 02.05.2017 г.

 

С деянието не са причинени щети.

Не са направени деловодни разноски.

 

На основание чл. 53, ал. 1, б.“а“ от НК, отнема в полза на държавата приложените по делото веществени доказателства, а именно: мъжки суичъп с качулка с черен гръб, а отпред с бяла щампа с изображение на глави на мъже и 1 бр. бутилка от уиски с надпис „Савой“ от 0.7 л., съдържаща 1/5 течност в нея, оставени на съхранение в РУ при ОДМВР гр. Шумен, които след влизане в сила на определението следва да се унищожат.

 

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 1210/2017 г. по описа на ШРС.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.