О П Р Е Д Е Л И: 145/20.7.2017г.

 

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение между страните, в което съдът приема за безспорно установено от фактическа страна, че подсъдимият Ж.Й.Ж.

- на 25.06.2017 г. в гр. Шумен, в района на магазин „ТЕМАКС“ в посока с. Салманово, управлявал моторно превозно средство без регистрационни табели, без номер на рама и с двигател, върху който са изобразени следните букви и цифри „М659“, без да притежава свидетелство за управление на МПС, в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без съответното свидетелство за управление с Наказателно постановление № 16-0869-001234 от 21.06.2016 г. на Началник сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР гр. Шумен, влязло в законна сила на 23.06.2017 г. Деянието е извършено виновно при пряк умисъл, поради което и на основание чл. 343в, ал. 2 от НК, вр. чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, му налага наказание „лишаване от свобода“ за срок от ПЕТ месеца.

            На основание чл. 57 от ЗИНЗС определя първоначален общ режим на изтърпяване на наказанието.

- на 25.06.2017 г. в гр. Шумен, в района на магазин „ТЕМАКС“ в посока с. Салманово, управлявал моторно превозно средство без регистрационни табели, без номер на рама и с двигател, върху който са изобразени следните букви и цифри „М659“, което не е било регистрирано по надлежния ред, посочен в Наредба № I-45 от 24.03.2000 г. за регистриране, отчет и пускане в движение и спиране от движение на МПС и ремаркета, теглени от тях и реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства. Деянието е извършено виновно при пряк умисъл, поради което и на основание чл. 345, ал. 2 от НК, вр. чл. 54, ал. 1 от НК, му налага наказание „лишаване от свобода“ за срок от  ТРИ месеца.

На основание чл. 57 от ЗИНЗС определя първоначален общ режим на изтърпяване на наказанието.

 

На основание чл. 23 от НК, ОПРЕДЕЛЯ общо наказание на подсъдимия между наложените му с настоящото споразумение, до размера на по-тежкото от тях, а именно „лишаване от свобода“ за срок от ПЕТ месеца.

На основание чл. 57 от ЗИНЗС определя първоначален общ режим на изтърпяване на определеното общо наказание.

 

ВРЪЩА на подсъдимия Ж.Й.Ж. приобщения по делото като веществено доказателство, а именно МПС /мотоциклет/ без регистрационни табели, без номер на рама и с двигател, върху който са изобразени следните букви и цифри „М659“ оставен на съхранение в кметството в с. Салманово.  

С деянието не са нанесени съставомерни вреди.

По делото няма направени разноски.

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 1490/2017 г. по описа на ШРС.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.