О п р е д е л и : 147/21.7.2017г.

 

 ОДОБРЯВА така постигнатото споразумение между страните за прекратяване на наказателното производство по ДП №461/16 г. по описа на РУ – Шумен, по силата на което:

        1. Страните приемат за безспорно установено от фактическа страна, че обвиняемият  С.Л.Б. е виновен за това, че на 07.05.2016 г. в гр. Шумен, на бул. „Мадара”, в района на кръстовището с бул. „Ришки проход“, при управление на МПС - товарен автомобил „Рено Канго“, с peг. № Н 3055 ВА, нарушил правилата за движение по пътищата - чл. 120 ал.1 т.2 от

Закона за движение по пътищата ,,Когато преминаването на пешеходците през пешеходно пътека се регулира с пътен светофар или от регулировчик, водачът по пътно превозно средство е длъжен: след подаване на сигнал, който му разрешава преминаването - до пропусне пешеходците, които все още се намират па пешеходната пътека", и по непредпазливост причинил средна телесна повреда на С.Г.Й. от същия град, изразяваща се в трайно затрудняване на движението на снагата за срок по-голям от 1 месец - средно за 8-12 месеца при благоприятно протичане на оздравителния процес (компресивно счупване на тялото на първия гръден прешлен), като деянието е извършено на пешеходна пътека – престъпление по чл.343 ал.3 б. „а“ вр.  чл.343 ал.1 вр.  чл.342 ал.1 от НК.

     Деянието е извършено непредпазливо.

      2. За горепосоченото престъпление, на основание чл.343 ал.3 б. „а“ вр.  чл.343 ал.1 вр.  чл.342 ал.1 от НК вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК определя на обвиняемия С.Л.Б. наказание “лишаване от свобода” за срок от 8 (осем) месеца, като на осн. чл.66 ал.1 от НК отлага изпълнението на наказанието за срок от 3 (три) години.

     3. На основание чл.343г  вр. чл.37 ал.1 т.7 от НК налага на обвиняемия С.Л.Б. наказание “лишаване от право да управлява МПС” за срок от 6 (шест)  месеца.

    С деянието не са причинени съставомерни имуществени вреди.

    Веществени доказателства – няма.

   4. Направени разноски - 536,12 лв. се възлагат на обвиняемия С.Л.Б. и следва да бъдат заплатени по сметка на ОДМВР - гр. Шумен.       

                Прекратява производството по ДП №461/16 по описа на РУ – Шумен.       

                ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД №1643/17 г. на ШРС.

        Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Да се уведоми пострадалата С.Г.Й. за приключилото производство и че има право да предяви граждански иск за неимуществени вреди