Р Е Ш Е Н И Е

 

                397/26.6.2017г. , Гр.Шумен

 

                                         В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Шуменският районен съд, в открито заседание на двадесет и втори юни през две хиляди и седемнадесета година в състав:

                                                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: Б.Бойн  

при секретаря М. Н., като разгледа докладваното от съдията гр.д.№2503 по описа за 2014г. на ШРС, за да се произнесе, съобрази следното:  

          От ответника по горепосоченото дело е депозирана молба за издаване на дубликат на изпълнителен лист, въз основа на влязло в сила определение, поради изгубването на първоначално издадения.

            Ищецът не е представил писмен отговор в указания му срок.

            От събраните по делото доказателства и становища на страните, преценени поотделно и в тяхната съвкупност, се установи следното от фактическа и правна страна: По гр.д.№***/2014г. по описа на ШРС, ищецът Б.Й.Б., бил осъден да заплати на ответника Р.Д.П. сумата 1200,00лв. разноски. Въз основа на определението бил издаден изпълнителен лист от 21.08.2015г., приложен в копие по делото. Видно от събраните доказателства, изпълнителния титул, бил загубен. Съдът намира, че настоящият иск е допустим, като с оглед на събраните доказателства се явява основателен и доказан, поради което и следва да бъде уважен.

           Водим от горното, съдът

                                                            Р Е Ш И:

 

         Да се издаде дубликат на изпълнителен лист, въз основа на влязло в сила определение от 07.04.2015 г., по гр.д.№***/2014г. по описа на ШРС, с което Б.Й.Б., с ЕГН ********** ***, е осъден да заплати на Р.Д.П., с ЕГН **********, с адрес ***, направените деловодни разноски в размер на 1200.00лева /хиляда и двеста лева/, представляваща адвокатски хонорар.

 

        Решението подлежи на въззивно обжалване пред Шуменски окръжен съд в 2 седмичен срок от уведомяване на страните.

 

                                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: