Р      Е      Ш      Е      Н      И      Е

                             

                                       700/2.10.2017г. ,          гр. Шумен

                                    

Шуменският районен съд, в публичното заседание, на двадесет и седми септември през две хиляди и седемнадесета година, в състав                                                            

  Районен съдия: Л. Григорова  

при секретаря Д. Х., като разгледа докладваното от районния съдия гр. д. № 2536 по описа на съда за 2017 година, за да се  произнесе, взе предвид следното:   

 Производство по чл.50 от СК.       

………

Водим от гореизложеното, съдът 

 

                            Р          Е          Ш          И

 

 ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между Ю.Й.П., ЕГН **********,*** и П.С.П., ЕГН **********, с адрес: ***, сключен с Акт за граждански граждански брак № 401 от 27.08.1992 г. на длъжностното лице по гражданско състояние при Община Шумен, ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ НА СЪПРУЗИТЕ.

ОДОБРЯВА постигнатото между двамата писмено споразумение по чл.51 от СК, по силата на което:    

ПРЕДОСТАВЯ УПРАЖНЯВАНЕТО НА РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА върху роденото от брака дете – Й.П.С., ЕГН **********, на бащата П.С.П., ЕГН **********, като местоживеенето на детето се определя на адреса, на който живее бащата.

Майката Ю.Й.П., ЕГН **********, ще има право на лични контакти с детето си Й.П.С., ЕГН **********, както следва: всяка събота и неделя от месеца, от 09:00 часа в събота до 17:00 часа в неделя, с преспиване, както и един месец през лятната ваканция на детето.

Майката Ю.Й.П., ЕГН **********, ще заплаща месечна издръжка на детето си Й.П.С., ЕГН**********, в размер на 115,00 /сто и петнадесет/ лева, платима до 30-то число на текущия месец, чрез неговия баща и законен представител П.С.П., ЕГН **********, считано от влизане в сила на съдебното решение за прекратяване на брака – 02.10.2017 г., до настъпване на обстоятелства, изменящи или погасяващи правото на издръжка.

                  Семейното жилище, представляващо апартамент с административен адрес: *** - лична собственост на П.С.П., ЕГН **********, се предоставя за ползване на същия, като Ю.Й.П. е напуснала семейното жилище доброволно.

                  След развода съпрузите няма да имат претенции за издръжка един към друг.

                  След прекратяване на брака Ю.Й.П., ЕГН **********, ВЪЗСТАНОВЯВА предбрачното си фамилно име -Й. и в бъдеще ще се именува Ю.Й.Й..

                  Съпрузите нямат придобити по време на брака недвижими имоти.

Движимите вещи, придобити по време на брака са поделени доброволно между съпрузите и двамата нямат взаимни претенции от имуществен характер.

ОПРЕДЕЛЯ окончателна държавна такса по делото, в размер на 40.00 лв. /четиридесет лева/.      

ОСЪЖДА Ю.Й.П. с ЕГН**********,***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на ШРС, сума в размер на 82, 80 лева /осемдесет и два лева и осемдесет стотинки/, представляваща дължима държавна такса върху определения размер на издръжка за детето й.

 

 Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.                                                                      

                                                       

                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ :