Р Е Ш Е Н И Е

 

785/26.10.2017г. , Гр. Шумен

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

Шуменският районен съд, единадесети състав

На двадесет и шести октомври през две хиляди и седемнадесета година

В закрито заседание в следния състав:

                                                                                Председател: Ростислава Георгиева

 

Като разгледа докладваното от районния съдия

ГД №2657 по описа на ШРС за 2017 год.,

За да се произнесе взе предвид следното:

            Производство по чл.247 от ГПК.

Настоящото производство е било образувано по депозирана искова молба от В.М.В., ЕГН********** и Р.Д.П. – В., с ЕГН**********, и двамата с постоянен адрес: ***, в която молят съда да постанови решение, с което да прекрати сключения между тях брак по взаимно съгласие и да утвърди постигнатото споразумение. Съдът се е произнесъл с Решение №764/19.10.2017 год., с което е прекратил брака между страните и е утвърдил сключеното между тях споразумение.

На 25.10.2017 год. от името на молителите е депозирана писмена молба, в която се посочва, че в решението по посоченото по-горе дело е допусната техническа грешка, доколкото неправилно е изписан адреса на молителите, респективно на семейното жилище. С оглед изложеното молят да бъде постановено решение за поправка на диспозитива на решението.

 След като се запозна със събраните по делото доказателства, преценени поотделно и в съвкупност, съдът прие за установено от фактическа и правна страна следното: Съдът се е произнесъл с решение №764/19.10.2017 год., с което е прекратил брака между страните и е утвърдил сключеното между тях споразумение. В същото време в диспозитива на решението неправилно е бил изписан адреса на молителите, на семейното жилище и на местоживеенето на детето А. В.В..

Доколкото молбата е депозирана от името на двамата молители не се налага препис от същата да им бъде връчвана. Съдът, съобразявайки материалите по делото, естеството на молбата и липсата на отговор в тази насока, намира, че за произнасяне по молбата с оглед разпоредбата на чл.247, ал.3 от ГПК не е необходимо провеждане на открито съдебно заседание.

С оглед на изложеното в молбата, съдът намира, че е налице твърдяната от страната фактическа грешка в решението на съда по настоящото дело, поради което молбата се явява основателна и следва да бъде уважена.

Водим от горното и на основание чл.247 и сл. от ГПК, съдът  

РЕШИ

  

ДОПУСКА ПОПРАВКА на Решение №764/19.10.2017 год., постановено по ГД №2657/2012 год. по описа на ШРС, като в диспозитива на решението адреса на молителите, на семейното жилище и местоживеенето на детето А. В.В., с ЕГН********** ***.

Решението за поправка е окончателно и не подлежи на обжалване.

            Препис от решението да се връчи на страните.    

           

    РАЙОНЕН СЪДИЯ: