О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

1532/30.6.2017г. ,               Град Шумен

Шуменският районен съд                                                            седми  състав

На 30 (тридесети) юни                                                                  Година 2017

В закрито съдебно заседание, в следния състав:

                                                                       Председател Теодора Й.-Момова

Секретар . . . . . . . . . . . . . . . .,

Прокурор . . . . . . . . . . . . . . .,

като разгледа докладваното от съдия Т. Й.-Момова

гражданско дело номер 2018 по описа за 2016 година,

за да се произнесе, взе предвид следното:

            Производство по чл. 233 от ГПК.

            Като взе предвид депозираната от двамата съделители молба вх. № 9366/28.06.2017 г. за отказ от иска за делба и иска по чл. 30, ал. 3 от ЗС, като съобрази, че са налице предпоставките на чл. 233 от ГПК, съдът намира, че производството по делото следва да бъде прекратено.

            На основание чл. 81 от ГПК вр. чл. 9 от Тарифа за ДТ, които се събират от съдилищата по ГПК, всеки от съделителите следва да бъде осъден да заплати държавна такса по делото в размер на по 40,00 лв., а съделителят Й.Н. – и държавна такса върху предявения иск в производството по сметките.

            Водим от горното, съдът           

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И :

 

            ПРЕКРАТЯВА производството по гр. д. № 2018/2016 г. по описа на Районен съд – Шумен, образувано по искова молба вх. № 11135/15.08.2016 г. на ШРС, за делба на недвижим имот, предявена от Н.Й.Ч. с ЕГН **********,*** срещу Й.Й.Н. с ЕГН **********,***, ПОРАДИ ОТКАЗ ОТ ИСКА.

            ПРЕКРАТЯВА производството по гр. д. № 2018/2016 г. по описа на Районен съд – Шумен, по предявения от Й.Й.Н. с ЕГН ********** срещу Н.Й.Ч. с ЕГН **********, иск с правно основание чл. 346 от ГПК вр. чл. 30, ал. 3 от ЗС с цена на иска 1950,00 лв., ПОРАДИ ОТКАЗ ОТ ИСКА.

            ОСЪЖДА Н.Й.Ч. с ЕГН ********** да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на ШРС държавна такса по делото в размер на 40,00 /четиридесет/ лева.

            ОСЪЖДА Й.Й.Н. с ЕГН **********да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на ШРС държавна такса по делото в размер на 40,00 /четиридесет/ лв. и по предявения иск по чл. 30, ал. 3 от ЗС в размер на 78,00 лева.

            Препис от настоящото определение ДА СЕ ВРЪЧИ на страните, чрез пълномощниците им.

            При поискване и след внасяне на държавна такса, ДА СЕ ИЗДАДЕ заверен препис от настоящото определение за нуждите на заличаване на вписването на исковата молба по реда на чл. 13 от Правилника за вписванията.

            Определението може да се обжалва с частна жалба пред Шуменски окръжен съд в 1-седмичен срок от съобщаването му на страните.  

 

                                                                                  Районен съдия: