О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

1755/27.7.2017г. , гр.Шумен

 

Шуменският районен съд, в закрито заседание на двадесет и седми юли през две хиляди и седемнадесета година в състав:

                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: Б. Бойн  

            като разгледа докладваното от съдията гр.дело №2236 по описа за 2017 година на ШРС, за да се произнесе, съобрази следното:

            Съдът констатира, в хода на производство по делба във втора фаза е депозирана молба от страните с която заявяват, че желаят прекратяване на производството. Това искане по правната си същност представлява оттегляне на иска със съгласието на ответника и има същите правни последици. Съдът се десезира от делото по искане на страните и следва да прекрати съдебното производство. Към искането е приложен Нотариален акт за покупко-продажба на недвижим имот № 183 том 1 рег№3251 н.д.№161 от 2017г. с предмет продажба на допуснатия до делба недвижим имот, от който е видно, че съсобствеността между страните е прекратена.

Съдът като съобрази изложеното намира, че производството по настоящото дело следва да бъде прекратено. На основание чл.9 от Тарифа за държавните такси следва да бъде определена държавна такса в общ размер 100 лева, платима от страните съобразно техните квоти.

Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.№2236/2016г. на ШРС.

 

Осъжда М.С.Д., ЕГН ********** да заплати по сметка на ШРС държавна такса в размер на 50/петдесет/ лева.

            Осъжда Д.М.Й.,  ЕГН ********** да заплати държавна такса в размер на 50лв./петдесет лева/.

 

Определението може да се обжалва пред Шуменски окръжен съд с частна жалба в 7 дневен срок от съобщаването му на страните.  

 

               РАЙОНЕН СЪДИЯ: