О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

184/20.1.2017г. , , гр.Шумен

Шуменският районен съд, единадесети състав

На двадесети януари през две хиляди и седемнадесета година

В закрито заседание  в следния състав:                

   Председател: Ростислава Георгиева

     

Като разгледа докладваното от съдията-докладчик

ГД  №2587 по описа за 2016 год.

За да се произнесе взе предвид следното:

ГД №2587/2016 г. по описа на ШРС е образувано по депозирана в ШРС Искова молба от Г.П.М., с ЕГН**********,*** срещу М.Ж.М., с ЕГН**********,***.

Видно от материалите по делото ответникът не е бил открит на посочения в исковата молба адрес и на адреса, посочен в изготвената служебна справка,   поради което връчването на съобщенията е било извършено при условията на чл.47 и сл. от ГПК, чрез залепване на входната врата и пускане на съобщението в пощенската кутия на адреса. В законоустановения двуседмичен срок ответникът не се е явил в деловодството на ШРС за получаване на съдебните книжа, поради което съдът е преценил, че са налице условията, визирани в разпоредбата на чл.47, ал.6 от ГПК съобщенията да бъдат приложени към делото, а на ответника да бъде назначен особен представител на разноски на ищеца. В тази връзка на ищцовата страна е бил даден едноседмичен срок да заплатят по сметка на ШРС сумата от 600 лева, представляваща възнаграждение за особен представител на ответника по делото. Определението е получено на 19.12.2016 год., като с  писмена молба, депозирана на 22.12.2016 год. страната е поискала удължаване на срока за внасяне на депозита. След удължаването, срокът за отстраняване на нередовностите на исковата молба е изтекъл на 17.01.2017 год. В посочения срок, а и до настоящия момент, нередовностите не са били отстранени, поради което и на основание разпоредбата на чл. 129, ал.3 от ГПК, съдът намира, че исковата молба, ведно с приложенията към нея следва да бъде върната, а производството по делото – прекратено.

Поради изложеното и на основание чл.129, ал.3 от ГПК, съдът

 

                                                       ОПРЕДЕЛИ:

 

Връща на ищеца по ГД №2587/2016 год. - Г.П.М., с ЕГН**********,***  исковата молба, ведно с приложенията към нея, като по делото следва да бъдат оставени копия от всички документи.

ПРЕКРАТЯВА производството по ГД №2587/2016 год. по описа на ШРС.

Определението подлежи на обжалване от ищцовата страна с частна жалба в едноседмичен срок от получаване на съобщението пред ШОС.

Препис от определението да се изпрати на ищцовата страна.

 

                                                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ: