П Р О Т О К О Л

 

гр. Шумен, 21.02.2017 година

 

Шуменски районен съд, девети състав в публично съдебно заседание проведено на двадесет и първи февруари през две хиляди и седемнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Димитър Димитров

 

при участието на секретаря Т.Т. сложи за разглеждане гражданско дело № 2813/2016 година, по описа на ШРС, докладвано от съдията.

 

 

След спазване разпоредбата на чл. 142, ал. 1, пр. ІІ ГПК, на именното повикване в 14.30 часа се явиха:

 

 

Ищцата М.Г.Г., редовно призована, не се явява, представлява се от адв. И. от ШАК, редовно упълномощен и приет от съда от днес.

Ответникът Т.И.В., редовно призован, не се явява, представлява се от адв. Т. от ШАК, редовно упълномощен и приет от съда от днес.

 

…………………………………………………………………………….

Съдът намира, че така постигнатата между страните спогодба не противоречи на закона и морала и следва да се одобри, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

Одобрява постигнатата между страните спогодба, по силата на която:

 

1. Т.И.В. се съгласява и задължава в срок до 22.02.2017 г. да предаде владението на лек автомобил, модел „Ибиса“, марка „Сеат", рама ГГз VSSZZZ6KZZR051430. двигател AAVO150759, цвят тъмно син металик с държавен регистрационен № Н 8986 АТ на ищцата М.Г.Г., чрез пълномощника и адв. Т. З. И.. Владението на лекият автомобил да се предаде без съществени недостатъци и с възможност същият да се движи на собствен ход от Т.И.В. или упълномощено от него лице на адв. Т. З. И. на следният адрес: гр. Шумен, ул. „Лайош Кошут“ № 2. За предаване на владението да се състави приемно предавателен протокол.

2. Т.И.В. се задължава да заплати на М.Г.Г., сума в размер на 400 лв. (четиристотин лева), която представлява обезщетение за неоснователно ползване на гореописаното моторно превозно средство до датата на възстановяване на владението. Обезщетението да се заплати от Т.И.В., при предаване на владението на лекият автомобил.

3. Направените от ищцата М. Г.Г. разноски по делото за държавна такса остават за нейна сметка.

4. При просрочие, на което и да е плащане по тази молба и по постигнатата спогодба, цялото неплатено вземане, става незабавно изискуемо.

 

Определението за одобряване на постигнатата спогодба е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

С оглед постигнатата между страните спогодба съдът намира, че искането на ищцовата страна за възстановяването на половината от внесената държава такса е основателно, поради което, на основание чл. 78, ал. 9 ГПК

О П Р Е Д Е Л И:

 

Да се възстанови на ищцата М.Г.Г., ЕГН **********,  с адрес: ***, чрез пълномощника адв. И. от ШАК, половината от внесената държавна такса в размер на 59.30 лева (петдесет и девет лева и тридесет стотинки).

 

Прекратява производството по гр. дело № 2813/2016 г. по описа на ШРС, поради постигната спогодба.

 

Определението за прекратяване подлежи на обжалване, с частна жалба, в едноседмичен срок от днес пред ШОС.  

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в  14.45 часа.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: