Р Е Ш Е Н И Е

                            564/13.11.2017г.

           В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

Шуменският районен съд на тринадесети ноември през две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: Диана Георгиева

при секретаря В. Илиева и в присъствието на прокурор при ШРП – К. Киряков, като разгледа докладваното от районния съдия Д. Георгиева наказателно от административен характер дело № 2414 по описа за 2017 година,

                                                              Р  Е  Ш  И :

ПРИЗНАВА обвиняемият Х.В.И., с ЕГН **********, роден на ***г***, обл. Шумен, ул. ***** № *, български гражданин, женен, работещ във Франция, неосъждан за

ВИНОВЕН  в това, че на 04.10.2017г. в с. Черноглавци, обл. Шумен си служил с табели с регистрационен номер, издадени за друго МПС – табели с рег. № Р17 33ВА, издадени за лек автомобил „ВАЗ 2103“ с номер на рама 0978824, като управлявал лек автомобил „Москвич“ с номер на рама 1654332 - престъпление по чл.345, ал.1 от НК.

            ОСВОБОЖДАВА обвиняемият Х.В.И., с ЕГН ********** от наказателна отговорност като на основание чл.78а от НК му

НАЛАГА Административно наказание “Глоба” в размер на 1 000 /хиляда/ лева.

Приложените по делото, веществени доказателства – два броя регистрационни табели с № Р17 33ВА отнема в полза на държавата, като следва да бъдат предадени на сектор „ПП“ при ОД МВР гр. Шумен.

            Решението подлежи на жалба и протест  в 15 дневен срок от днес  пред ШОС.

                                                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ :