О П Р Е Д Е Л И:  

            ОДОБРЯВА постигнатото споразумение между страните, в което се приема за безспорно установено от фактическа страна, че подсъдимият В.Я.Г. *** Волов, на кръстовище с ул. Цар Освободител, в посока пл. Кристал, при управление на лек автомобил „Деу Ланос” с рег. № Н 1672 ВМ нарушил правилата за движение - чл. 119, ал. 1 от ЗДвП - при приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре, и по непредпазливост причинил средна телесна повреда на С.Н.Н. от с. З., обл. Разград, изразяваща се във фрактура на двете кости на лявата подбедрица, в горната им трета, довела до трайно затруднение в движението на левия долен крайник, като деянието е извършено на пешеходна пътека. От субективна страна деянието е извършено по непредпазливост, поради което и на основание чл. 343, ал. 3, пр. последно, б. „а”, пр. второ от НК, вр. чл. 342, ал. 1 от НК, вр. с чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК му налага наказание „лишаване от свобода” за срок от ТРИ месеца.

На основание чл. 66, ал. 1 от НК, отлага изпълнението на така наложеното наказание за срок от ТРИ години.

На основание чл. 343г. от НК, вр. чл. 37, ал. 1, т. 7 от НК лишава подсъдимия В.Я.Г. от право да управлява МПС за срок от ЧЕТИРИ месеца.

 

ОСЪЖДА В.Я.Г. да заплати в полза на държавата сумата от 764.82 /седемстотин шестдесет и четири лева и осемдесет и две стотинки/ лева, представляваща направени деловодни разноски по ДП № 1405/2016 г. на РУ при ОДМВР – Шумен, която следва да бъдат внесени по сметка на ОД на МВР, както и такса в размер на 5.00 /пет/ лева при издаване на изпълнителен лист, по сметка на РС Шумен.

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 2071/2017 г. по описа на ШРС.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.