О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

                                                                       2734/8.12.2017г.  

Шуменският районен съд                                                                                      десети състав

На осми декември                                                                         две хиляди и седемнадесета година

В закрито заседание                                                                 Председател: Жанет Марчева     

Като разгледа докладваното от съдията-докладчик

Гр.д. № 3058 по описа за 2016 год.

За да се произнесе взе предвид следното: 

Производството по настоящото дело е образувано по искова молба от „Д. пропъртис“ ЕООД  с ЕИК 103907954, със седалище и адрес на управление гр.*****, представлявано от В.Т.Д., Т.Н. Р. с ЕГН ********** и И.Ж.Р. с ЕГН ********** двамата с адрес *** и тримата действащи чрез адв. Н.Й. *** със съдебен адрес *** срещу В.И.С. с ЕГН ********** с адрес ***, Г.Ж.Г. с ЕГН ********** с адрес ***, Г.П.П. с ЕГН ********** с адрес ***, П.Н.П. с ЕГН ********** с адрес ***6, А.Т.Х. с ЕГН ********** с адрес ***, Ф.Т.Д. с ЕГН **********, Х.В.С. с ЕГН ********** *** и Държавата, чрез Министерство на регионалното развитие и благоустройството, с която се моли да се допусне делба на следните съсобствени на страните недвижими имоти, находящи се в гр.Варна, а именно: 1. Едноетажна полумасивна сграда с идентификатор  10135.1504.127.2 със застроена площ от 88 кв.м., състояща се от стая, кухня, коридор, антре и две тоалетни, съгласно скица, заедно с 0.0417% ид.ч. от правото на строеж от терена, върху, които е построена;   2. Двуетажна масивна сграда с идентификатор 10135.1504.127.3, със застроена площ от 81 кв.м., състояща се от партер - две стаи, коридор и антре; първи етаж – две стаи, антре, тераса; тавански етаж с площ 60 кв.м. състоящ се от една стая и тоалет, изба с две отделни помещения, съгласно скица с площ от 81 кв.м.; 3. Дворно място, представляващо поземлен имот с идентификатор 101135.1504.127 с площ по документи за собственост 460 кв.м., а по скица 458 кв.м., находящо се в гр.*****, със стари пл.№ 5 и 6, кв. 407, съгласно действащия към 1965г. план на гр.Варна и № 99, по плана на 4-ти м.р., съгласно действащия към 2003 г. план на гр.Варна.

Съдът е приключил първата фаза на делбата с постановяване на Решение № 164/13.03.2017г.,  което е влязло в законна сила. Насрочено е открито съдебно заседание по втора фаза на съдебната делба.  Междувременно на 04.12.2017 и на 07.12.2017г.  от името на всички страни по делото са депозирани молби, подписани лично от страните или техни представители, с който молят производството да бъде прекратено, поради извънсъдебно решаване на спора.

Съдът като съобрази депозираната молба и обстоятелството, че молбата за прекратяване на делото се прави от всички страни по него, намира, че в настоящия случай са налице условията производството по делото да бъде прекратено.

Водим от горното, съдът 

ОПРЕДЕЛИ:  

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.№ 3058/2016 г. по описа на ШРС.

ОПРЕДЕЛЯ държавна такса по делото в размер на 100 лв.( сто лева).

ОСЪЖДА „Д. пропъртис“ ЕООД  с ЕИК 103907954, Т.Н. Р. с ЕГН ********** и И.Ж.Р. с ЕГН **********, В.И.С. с ЕГН **********, Г.Ж.Г. с ЕГН **********, Г.П.П. с ЕГН **********,  П.Н.П. с ЕГН **********,  А.Т.Х. с ЕГН **********, Ф.Т.Д. с ЕГН **********, Х.В.С. с ЕГН ********** и  Държавата, чрез Министерство на регионалното развитие и благоустройството да заплатят в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на ШРС държавна такса в размер на по 9.10 лв. (девет лева и десет стотинки )  всеки от тях, както и по 5 лв.(пет лева) при евентуално издаване на изпълнителен лист.

Определението подлежи на обжалване в едноседмичен срок от съобщаване на страните пред ШОС.

Определението да се връчи на съдебния адрес на страните, представлявани от адв. Н.Й. от ВАК, както и на Държавата, представлявана от Областния управител на гр.Варна. 

 

                                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: