О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

880/10.4.2017г.  

Шуменският районен съд                                                                               десети състав

На десети април                                                           две хиляди и седемнадесета година

В закрито заседание                                                          Председател: Жанет Марчева     

Като разгледа докладваното от съдията-докладчик

Гр.д. № 3194 по описа за 2016 год.

За да се произнесе взе предвид следното: 

Производството по настоящото дело е образувано по повод предявени от А.А.Д. с ЕГН ********** с адрес *** и А.М.Д. с ЕГН ********** *** и двамата със съдебен адрес ***, чрез адв. П.А. от ШАК срещу А.Р.С. с ЕГН ********** с адрес *** и В.А.А. с ЕГН ********** и адрес *** искове с правно основание по чл.124, ал.1 от ГПК за признаване за установено  в отношенията на страните, че ищците са  собственици по наследство на по 1/6 ид.ч. от незастроено дворно място с площ от 990 кв.м., представляващо УПИ I-27, в кв.1 по плана на с. Длъжко при съседи за имота: УПИ X – АПК, УПИ II-26, улица, както и на по 1/12 ид.ч. от следните имоти: 1. Застроено дворно място с площ от 690 кв.м., представляващо УПИ IV – 25, в кв. 1, по плана на с. Длъжко, заедно с постройката в мястото, заедно с подобренията и приращенията в имота, при граници и съседи – от две страни улици, УПИ III – 25,  УПИ V – 24, 23; 2. Застроено дворно място с площ от 1050 кв.м., представляващо УПИ III – 25, в кв. 1, по плана на с. Длъжко, ведно с построените в него – основно жилище, заедно с  подобренията и приращенията в имота, при граници и съседи – улица, УПИ II – 26,  УПИ IV – 25, УПИ V – 24, 23, както и да бъде отменен Нотариален акт № 85, том II, рег. № 2602, дело № 212 от 29.09.2016г. на Нотариус Гергана Великова – Ценова в съответните части.

На 06.04.2017 г. е постъпила молба от ищците, в която се съдържа волеизявление за отказ от предявените искове и се моли образуваното по предявената искова молба  производство да бъде прекратено.

Съдът, като взе предвид депозираната от ищцовата страна молба, както и че ищецът може да се откаже от спорното право във всяко положение на делото и не е необходимо съгласието на ответника, намира, че производството следва да бъде прекратено поради десезиране на настоящия съд.  

            О П Р Е Д Е Л И:

 

На основание чл. 233 ГПК, ПРЕКРАТЯВА производството по гражданско дело № 3194 по описа за 2016 год. на Шуменски районен съд, Х - ти състав, образувано по повод предявени от  А.А.Д. с ЕГН ********** и А.М.Д. с ЕГН ********** искове срещу А.Р.С. с ЕГН ********** и В.А.А. с ЕГН ********** с правно основание по чл.124, ал.1 от ГПК.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба пред Шуменски окръжен съд в едноседмичен срок от получаване на съобщението за постановяването му.   

            Копие от определението да се изпрати на страните по делото.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: