О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

Гр.Шумен, 13 декември 2017г.  

 

Шуменският районен съд, в закрито съдебно заседание на тринадесети декември през две хиляди и седемнадесета година в състав:

                            РАЙОНЕН СЪДИЯ: Бистра Бойн  

като разгледа докладваното от съдията гр.дело №3107 по описа за 2017 година на ШРС, за да се произнесе, съобрази следното:

Съдът констатира, че с отговора подаден от ответника срещу исковата молба по настоящото гражданско дело, е направено възражение за местна подсъдност, с което ответникът заявява, че делото не е подсъдно пред ШРС и иска делото  да бъде прекратено.

Съдът намира възражението за основателно. Съгласно чл.105 от ГПК искът се предявява пред съда в чийто район се намира седалището на ответника. От представените с исковата молба и отговора документи и от направената служебно справка в търговския регистър е видно, че седалището и адреса на управление на дружество ответник “Дончо Василев ДВ”ЕООД с ЕИК 114528215 се намира в с.Горник, общ.Червен бряг, обл.Плевен.

Възражението е направено в срока по чл.119 ал.3 от ГПК, поради което съдът счита, че производството по делото следва да бъде прекратено пред Шуменски районен съд и изпратено по подсъдност на Районен съд - гр.Червен бряг.

Водим от горното, и на основание чл.119 ал.3, във вр. с чл.118 ал.1, във вр. с чл.105 от ГПК, съдът

О П Р Е Д Е Л И:  

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.№3107/2017г. по описа на ШРС, пред Районен съд - гр.Шумен.

Изпраща делото по подсъдност на Районен съд - гр.Червен бряг.  

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред ШОС в 1-седмичен срок от уведомяване на страните, на основание чл.121 от ГПК.  

 

                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: