О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

2700/4.12.2017г.                           гр.Шумен

Шуменският районен съд, единадесети състав

На четвърти декември през две хиляди и седемнадесета година

В закрито заседание  в следния състав:

Председател: Ростислава Георгиева     

Като разгледа докладваното от съдията-докладчик

ГД  №3605 по описа за 2017 год.

За да се произнесе взе предвид следното:

Производството по настоящото дело е образувано по депозирана искова молба от Е.Е.М., с ЕГН**********,*** срещу Р.Н.Г., с ЕГН**********,*** по ЗЗДН.  

Съгласно специалната местна подсъдност, посочена в разпоредбата на чл.7 от ЗЗДН компетентен да наложи мярка за защита е районният съд по постоянния или настоящия адрес на пострадалото лице. Видно от материалите по делото и от изготвената служебна справка от НБД пострадалото лице е с постоянен и настоящ адрес ***, поради което настоящият състав намира, че компетентен да разгледа делото и наложи мярка за защита е  Районен съд Нови пазар.

Ето защо, с оглед на гореизложеното, съдът намира, че съдебното производство по ГД №3605/2017 год. по описа на ШРС следва да бъде прекратено, а делото следва да бъде изпратено на РС Нови пазар.

Поради изложеното и на основание на основание чл.7, ал.1 от ГПК, съдът

 

                                                       ОПРЕДЕЛИ:

 

         ОТМЕНЯ разпореждане от 01.12.2017 год., с което делото е насрочено за разглеждане в съдебно заседание на 20.12.2017 год.

ПРЕКРАТЯВА съдебното производство по ГД №3605/2017 год. по описа на Шуменски районен съд и ИЗПРАЩА делото на Районен съд Нови пазар по компетентност. 

На основание чл.121 от ГПК определението подлежи на обжалване с частна жалба пред ШОС в едноседмичен срок от съобщаване на страните.

 

                                                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ: