Р Е Ш Е Н И Е

 

38/20.1.2017г.,                гр.Шумен

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

Шуменският районен съд, седемнадесети състав

На двадесети януари през две хиляди и седемнадесета година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                   Председател: Надежда Кирилова  

Секретар: Ст. А.

Прокурор: С. Александрова

Като разгледа докладваното от районния съдия

АНД № 3150 по описа на ШРС за 2016 г.  

Р Е Ш И:

 

ПРИЗНАВА А.Б.Б., ЕГН **********, родена на *** ***, с постоянен адрес ***, български гражданин, с висше образование, работеща като социален работник в Отдел „Закрила на детето“ към Дирекция „Социално подпомагане“ гр. Ямбол, неомъжена, неосъждана за виновна в това, че на 29.05.2016 г. в гр. Шумен държала без надлежно разрешително по Закона за контрол  на наркотичните вещества и прекурсорите високорисково наркотично вещество: растителна маса от растението Херба Канабис Индика Сатива /марихуана/ с общо тегло 4.8 гр. и със съдържание на активен  компонент тетрахидроканабинол – 4.92 %, на стойност 28.80 лв., като деянието представлява маловажен случай - престъпление по чл. 354а, ал. 5 от НК, във вр. чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК, като на основание чл. 78а, ал. 1 от НК Я ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ и й НАЛАГА административно наказание „глоба“ в размер на 1 000 /хиляда/ лева.

На основание чл. 189, ал. 3 от НПК осъжда А.Б.Б., ЕГН ********** да заплати в полза на ОД на МВР – гр. Варна сумата от 54.53 лева /петдесет и четири лева и петдесет и три стотинки/ и 5 /пет/ лева такса за издаване на изпълнителен лист.

На основание чл. 53, ал. 1, б. “А“ от НК отнема в полза на държавата вещественото доказателство, представляващо растителна маса от растението Херба Канабис Индика Сатива /марихуана/, с общо тегло 4.8 гр. /след ФХЕ/, намиращо се на съхранение в Централно митническо управление – гр. София, отдел „Наркотици“, като постановява същото след влизане в сила на решението да бъде унищожено по надлежния ред.

 

Решението подлежи на обжалване или протестиране в 15-дневен срок от днес  пред Шуменски окръжен съд.

                                                    

                                                                         РАЙОНЕН СЪДИЯ: