О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

655/7.3.2018г. , гр. Шумен

 

Шуменски районен съд, девети състав, в закрито заседание, проведено на седми март, две хиляди и осемнадесета година, в състав:  

Районен съдия: Д. Димотров

 

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 50/2018 г. по описа на ШРС, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството по делото е образувано по искова молба от “Водоснабдяване и канализация-Шумен” ООД, срещу Д.А.Д. ***, с правно основание чл. 422 ГПК, за признаване за установено, че ответникът дължи сума в общ размер на 300.70 лв.

На 06.03.2018 г. е постъпила молба от ищеца рег. № 3784/06.03.2018 г., по описа на ШРС, в която се съдържа изявление за оттегляне на предявената искова молба и искане образуваното по нея производство да бъде прекратено.

Съдът, като взе предвид депозираната от ищцовата страна молба, както и че към настоящият момент не е необходимо съгласието на ответника, намира, че производството следва да бъде прекратено поради десезиране на настоящия съд.

Водим от горното  

О П Р Е Д Е Л И:

 

Прекратява производството по ГД № 50/2018 г., по описа на ШРС, поради оттегляне на исковата молба, на основание чл. 232 ГПК.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Шуменски окръжен съд в едноседмичен срок от получаване на съобщението за постановяването му

 

Районен съдия: