О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

1818/6.7.2018г.  

Шуменският районен съд, осми  състав

На шести юли       през две хиляди и осемнадесета година

В закрито заседание  в следния състав:                    

Председател: Валентина Тонева

Като разгледа докладваното от съдията-докладчик

ГД  №441 по описа за 2018 год.

За да се произнесе взе предвид следното:

Настоящото производство е образувано по искова молба от Й.Х.М., ЕГН ********** с адрес ***  срещу Прокуратурата на Република България, Софийска районна  прокуратура.

С определение  в съдебно заседание, проведено на 26.06.2018г. в присъствието на ищеца,   съдът е извършил корекция на квалификацията на иска, като е преценил, че същата е по чл. 49 от ЗЗД, констатирал е, че по делото не е внесена дължимата държавна такса    и са дадени указания внасянето й от ищеца  в 7-дневен срок.

Указано е на ищеца, присъстващ в съдебното заседание  на 26.06.2018г., че на основание  чл. 129, ал.4 , във вр. ал. 3 от ГПК, при невнасяне на дължимата държавна такса  в указания срок, делото ще бъде прекратено, а исковата молба ще бъде върната на ищеца с обжалваемо определение.

Към 03.07.2018г. и до настоящият момент,  не е налице изпълнение  на указанията дадени от съда. Въз основа на гореизложеното,  съдът  намира, че е налице хипотезата на чл. 129, ал.3, вр. ал.4  от ГПК,  а именно  не са  изпълнени указанията на съда в срок поради, което  исковата молба ведно с приложенията  следва да бъде върната, а делото прекратено. 

Водим от горното съдът

ОПРЕДЕЛИ :

 

Връща искова молба по гр. д. № 441/2018г. на ищеца Й.Х.М., ЕГН **********.

Прекратява производството по ГД  №441 по описа за 2018 год.

Определението може да се обжалва с частна жалба пред ШОС.

                                  

                                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: