П Р О Т О К О Л

 

гр. Шумен, 10.07.2018 година

 

Шуменски районен съд, шестнадесети състав в публично съдебно заседание проведено на десети юли през две хиляди и осемнадесета година в състав:

Председател: М. Марков

при участието на секретаря Т. Т. сложи за разглеждане гражданско дело № 494/2018 година, по описа на ШРС, докладвано от съдията.  

След спазване разпоредбата на чл. 142, ал. 1, пр. ІІ ГПК, на именното повикване в 10,30 часа се явиха:  

Ищецът Е.Й.К., редовно уведомена в предходно съдебно заседание, явява се лично и с адв. Сн. Иванова, редовно упълномощена от преди.

Ответникът „Водоснабдяване и канализация-Шумен“ ООД гр. Шумен, редовно уведомен в предходно съдебно заседание, не се явява, представлява се от юриск. К., редовно упълномощена от преди.

Свидетеля Д.Х.Б., редовно призована, явява се лично.

Свидетеля С.Х.С., редовно призован, явява се лично.  

 

Съдът намира, че така постигнатата между страните спогодба не противоречи на закона и следва да се одобри, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И:  

Одобрява постигнатата между страните спогодба, по силата на която:  

Отменя заповед № 67/18.12.2017г. на Управителя на „В и К Шумен“ ЕООД за наложено наказание „предупреждение за уволнение“ на Е.Й.К., ЕГН **********, на длъжност „оператор център за обаждания, събиране на вземания в Централно управление“.

Осъжда „В и К Шумен” ООД, ЕИК 837068284, със седалище и адрес на управление гр. Шумен, пл. Войн №1, представлявано от К. M., чрез пълномощника юриск. К. да заплати на Е.Й.К., ЕГН **********, чрез пълномощника адв. Сн. Иванова от АК Шумен, направените разноски по делото в размер на 400.00 лева (четиристотин лева) представляващи адвокатски хонорар.

Осъжда „В и К Шумен” ООД, ЕИК 837068284, със седалище и адрес на управление гр. Шумен, пл. Войн №1, представлявано от К. M., чрез пълномощника юриск. К. да заплати в полза на Държавата, към бюджета на съдебната власт, по сметка на РС Шумен, с BG 20 BUIN 7014 3130 2030 14, при ТБ „Алианц България“ АД – Шумен, сумата 50.00 (петдесет) лева, представляваща държавна такса и 5.00 лева такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист, на основание чл. 78, ал. 6 ГПК.

С оглед явяването на свидетеля при режим на призоваване Д.Х.Б. съдът намира, че следва да бъде изплатено възнаграждение за явяване, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

Да се изплати на свидетеля сумата от 25 лева (двадесет и пет лева) от внесения за целта депозит. (Издаден разходен касов ордер за сума в размер на 25.00 лева).

 

Прекратява производството по гр. дело № 494/2018 г. по описа на  ШРС поради постигната спогодба.

 

Определението за прекратяване подлежи на обжалване с частна жалба в 7-дневен срок от днес пред ШОС.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в  11.00  часа.  

 

СЕКРЕТАР:

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: