О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

1108/20.4.2018г. , гр. Шумен

 

Районен съд Шумен, IХ - ти състав, в закрито заседание, проведено на двадесети април, две хиляди и осемнадесета година, в състав:  

РАЙОНЕН СЪДИЯ: Димитър Димитров

като разгледа докладваното от съдията ГД № 952/2018 г., по описа на ШРС, взе предвид следното:

Производството по делото е образувано по предявен иск от проф. д-р Ц.Т.К., чрез пълномощника адв. Х. от ШАК, против Земеделски институт гр. Шумен, за признаване като незаконосъобразна и отмяна на Заповед № 9/26.03.2018 г. на Директора, с която е наложено дисциплинарно наказание „Предупреждение за уволнение”.

На 19.04.2018 г. е постъпила молба от ищеца, в която се съдържа изявление за оттегляне от предявения иск и молба образуваното по него производство да бъде прекратено.

Съдът, като взе предвид депозираната от ищцовата страна молба, както и че ищецът може да се откаже от предявения иск във всяко положение на делото и без да е необходимо съгласието на ответника, намира, че производството следва да бъде прекратено поради десезиране на съда.

Относно разноските.

Предвид, че искът произтича от трудово правоотношение, а ищецът е лице освободено от плащане на такси и разноски по силата на закона и то за всички инстанции – арг. чл. 83, ал. 1, т. 1 ГПК, то държавна такса по производството не следва да се събира.

Водим от горното  

О П Р Е Д Е Л И:

 

Прекратява производството по ГД № 952/2018 г., по описа на ШРС, , поради оттегляне на иска, на основание чл. 232 ГПК.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Шуменски окръжен съд в едноседмичен срок от получаване на съобщението за постановяването му.

 

Районен съдия: