О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

429/14.2.2018г.

Шуменският районен съд                                                                               десети състав

На четиринадесети февруари                                       две хиляди и осемнадесета година

В закрито заседание                                                          Председател: Жанет Марчева  

 Като разгледа докладваното от съдията-докладчик

Гр.д. № 202 по описа за 2018г.

За да се произнесе взе предвид следното: 

Производството по настоящото дело е образувано по повод предявени от „Стройинвест“ ООД с ЕИК 127577949, със седалище и адрес на управление гр.Шумен, ж.к. Южен бряг, бл.3, офис2, представлявано от С. П. И., чрез адв. Р. М. на  положителни установителни искове в условията на солидарност с правно основание чл.422 от ГПК, във връзка с чл.415, ал.1 от ГПК срещу Я.Н.Я. с ЕГН ********** и В.К.Я. с ЕГН ********** *** и с адрес по заповедното производство  гр.Шумен, ул.“Съединение“ № 227, ет.1.

На 13.02.2018г. във фазата след размяна на книжата по делото и срока на писмен отговор по исковата молба, по делото е депозирана молба от ищеца, че страните са се споразумели извънсъдебно, поради което оттегля претенциите си. Моли производството да бъде прекратено, наложеното обезпечение отменено и паричната гаранция платена от ищеца върната.

Съдът, като взе предвид депозираната от ищцовата страна молба, както и че към момента на подаване на същата не е необходимо съгласието на ответниците, то намира, че производството следва да бъде прекратено поради десезиране на настоящия съд.

Постановената заповед за парично задължение в заповедното производство следва да бъде обезсилена. В този смисъл е т. 13 от Тълкувателно решение № 4 от 18.06.2014г. на ОСГТК на ВКС. 

Поради това и съдът на основание чл.232 от ГПК,

            О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРЕКРАТЯВА на основание чл. 232 ГПК, производството по гр.д. № 202 по описа за 2018 год. на Шуменски районен съд, Х - ти състав.

ОБЕЗСИЛВА  издадената на основание чл.410 от ГПК заповед за изпълнение на парично задължение № 1986 от 07.11.2017г. по ч.гр.д. № 3375/2017г. по описа на ШРС.

 ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба от страните пред Шуменски окръжен съд в едноседмичен срок от получаване на съобщението за постановяването му.   

            Копие от определението да се изпрати на страните по делото.                                                                     

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: