О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

1328/18.5.2018г. , гр. Шумен

 

Шуменски районен съд, девети състав, в закрито заседание, проведено на осемнадесети май през две хиляди и осемнадесета година, в състав:  

Районен съдия: Димитър Димитров

като разгледа докладваното от съдията ГД № 740/2018г., по описа на ШРС, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е образувано по искова молба от К.Д.И., чрез пълномощника адв. Донева от ШАК, против И.А.И. за отмяна на част от дарен недвижим имот.

С Разпореждане № 1159/22.03.2018 г. препис на исковата молба е изпратен на ответника с възможност за отговор в едномесечен срок, който не е изтекъл. На 17.05.2018 г. от ищцата е постъпила молба, рег. № 8054/17.05.2018г., по описа на ШРС, в която се прави волеизявление за оттегляне на предявения иск и молба образуваното по него производство да бъде прекратено, с оглед възможност за постигане на извънсъдебна спогодба.

Съдът, като взе предвид депозираната от ищцовата страна молба, както и че към настоящият момент не е необходимо съгласието на ответника, намира, че производството следва да бъде прекратено поради десезиране на настоящия съд.

Мотивиран от така изложените съображения, Шуменския районен съд

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

Прекратява производството по ГД № 740/2018г., по описа на ШРС, поради оттегляне на иска, на основание чл. 232 ГПК.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Шуменски окръжен съд в едноседмичен срок от получаване на съобщението за постановяването му от страните.

 

Районен съдия: